RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klarsignal for ny demonstrasjon mot Putin

Moskva (NTB-AFP): Myndighetene i Moskva har gitt den russiske opposisjonen klarsignal for en ny demonstrasjon mot statsminister Vladimir Putin.

Demonstrasjonen skal holdes 4. februar, en måned før presidentvalget i Russland. Opp til 50.000 mennesker ventes å delta i marsjen sør i den russiske hovedstaden om halvannen uke. Tillatelsen gjelder for tre timer midt på dagen, opplyste Moskvas viseborgermester Aleksander Gorbenko torsdag.

Før jul i fjor ble det holdt store demonstrasjoner i Moskva i protest mot angivelig juks under valget på ny russisk nasjonalforsamling 4. desember.

Den faglige hovedorganisasjonen FNPR, som samler fagforbund med til sammen rundt 25 millioner medlemmer, planlegger på sin side demonstrasjoner til støtte for Putin. Disse vil bli holdt i alle større byer og regioner i Russland, sa FNPR-sjef Mikhail Sjmakov torsdag.

En fersk meningsmåling fra det uavhengige Levadasenteret i Moskva viser at støtten til Putin vokser blant de russiske velgerne. Den er nå oppe i 62 prosent. Han kan dermed vinne presidentvalget allerede i første valgomgang, som skal holdes 4. mars. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere