Klarsignal til tørrdokk

Tørrdokken på Haakonsvern utvides for å gjøre plass til de nye fregattene. Prosjektet vil koste rundt 380 millioner kroner.

Forsvarsdepartementet opplyser i en pressemelding tirsdag at utvidelsen av tørrdokkanlegget på marinebasen på Haakonsvern i Bergen nå er endelig godkjent. Det eksisterende anlegget skal utvides, så det kan brukes til vedlikehold av større fartøyer i Sjøforsvaret.

- Regjeringen har vurdert flere alternativer til en dokk i fjell, men funnet at den valgte løsningen best møter Forsvarets behov. Blant annet er det vurdert flytedokk og slipp, men på grunn av de topografiske forholdene på Haakonsvern har slike alternativer vist seg dyrere og mindre egnet for Forsvarets behov enn den valgte løsningen, skriver forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen i en pressemelding.

Ifølge Strøm-Erichsen vil byggingen forsterke Haakonsvern som Sjøforsvarets hovedbase. Vedtaket vil også gi positive ringvirkningen i området.

- Jeg vil nå sette i gang et arbeid for å se hvordan Forsvaret og sivile leverandører i fremtiden kan samarbeide om vedlikehold av våre nye fregatter, sier forsvarsministeren i pressemeldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.