RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klart fall i norsk handel (Ny)

Sist oppdatert:
Den norske detaljhandelen falt klart i mars etter sterke tall i februar. Sjekk statistikken for utviklingen i varekonsumet og detaljhandelen her
(Ny: Kommentarer fra DnB NOR Markets)

Torsdag morgen var detaljhandelstallen og varekonsumet i Norge ute. Statistikken fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) var ute kl. 10.00.

Etter en overraskende sterk vekst sist gang, var det knyttet spenning til marstallene. Ofte ser man da en svakere utvikling måneden etter sterke tall.

Reuters konsenusestimat var på forhånd på –0,1 prosent for utviklingen i detaljhandelen. Fasiten i mars havnet imidlertid på minus 3,9 prosent.

Varekonsumet var på 4,3 prosent i februar. SSB-statistikken torsdag viste minus 3,9 prosent i mars. Det var særlig salget av bil som slo ut i varekonsumet.

I tillegg til dette førte påsken til at det er volatilitet i tallene fra SSB denne gangen.

Analytiker Kyrre Aamdal i DnB NOR Markets sier til iMarkedet.no at tallene var fryktelig svake.

- Men det er et generelt problem å justere for påsken – og da fungerer ikke sesongjusteringen særlig godt, sier Aamdal til iMarkedet.no og påpeker at påsken også var svært tidlig i år. Tallene blir derfor vanskelig å lese.

- Men det er uansett vanskelig å argumentere for at dette er gode tall, sier Aamdal som forteller at rentene trakk svakt ned på tallene fra Statistisk Sentralbyrå som kom klokken 10.00 torsdag formiddag.

Aamdal sier til iMarkedet.no at man ikke skal legge alt for mye vekt på tallene, også i forhold til at februar-tallene var svært sterke. Men summen får Aamdal og DnB NOR Markerts til å konkludere med at trendveksten er moderat men intakt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere