RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klart flertall for gasskraftverk

Sist oppdatert:
Det er nå et politisk flertall for å la Naturkraft benytte konsesjonen til å bygge et gasskraftverk på Kårstø, og statsminister Kjell Magne Bondevik går neppe denne gangen
Regjeringspartiene Venstre og Kr.F. protesterer, men ifølge Aftenposten er det et klart flertall på Stortinget for å bygge gasskraftverk på Kårstø, slik Naturkraft-eierne Norsk Hydro og Statkraft varslet i går.

Kraftverket skal produsere 3 terawattimer (TWh) strøm pr. år, ikke langt fra halvparten av årsforbruket i Oslo. I hele Norge er forbruket i et normalår 117 TWh.

Kjell Magne Bondevik forlot i 2000 regjeringslokalene på gasskraftverksaken, men Aftenposten mener at han denne gangen vil måtte se på at byggingen begynner i hans regjeringstid.

I Sem-erklæringen har gasskraftmotstanderne i den sittende regjering, Venstre og Kr.F, akseptert de tre konsesjonene som ble gitt av AP-regjeringen i 2001. Regjeringens største parti Høyre jubler over gasskraftverkplanene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere