RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klart for Agri-fisjonen(Ny)

Sist oppdatert:
Planene er for utfisjoneringen av Hydroselskapet Agri er klare. Prisingen av Agri er satt til rundt 9 milliarder kroner. Konsernsjef Thorleif Enger får med seg en emisjonsfullmakt
Fredag vedtok Hydro-styret å skille ut Hydros gjødselvirksomhet, Agri. Det er ventet at det nye Agri-selskapet kan bli børsnotert i slutten mars.

Prising og utdeling

Hydros aksjekapital vil deles opp i forholdet 91,5 prosent/8,5 prosent mellom Hydro og Agri, basert på antatte markedsverdier og forslaget til fordeling av rentebærende gjeld og pensjonsforpliktelser. Dermed settes prisen på Agri til rundt 9 milliarder kroner.

Når fisjonen er gjennomført vil hver aksjonær i Hydro få én aksje i det nye børsnoterte selskapet for hver aksje som eies i Hydro. De aksjer som deles ut til Hydros aksjonærer vil utgjøre 80 prosent av det samlede antall utestående aksjer når fisjonen er gjennomført. Hydro vil eie de resterende 20 prosent av aksjene men planlegger å selge disse samtidig med at fisjonen gjennomføres, med forbehold om markedsforholdene.

Får med emisjonsfullmakt

Styret i Hydro vil i forbindelse med fisjonen forslått at styret i Agri gis en fullmakt på utstedelse av inntil 15 millioner nye aksjer. Dette for gi Agri økt finansiell handlefrihet og muliggjøre etablering av aksjebaserte incentivsystemer. Det er Hydros styre som i dag utgjøre styret i Agri, og vil gjøre det frem til fisjonen.

AgriHold har etter overføringer av 2 milliarder fra Hydro-konsernet 8,5 milliarder kroner i rentebærende gjeld.

Endrer navn

Agri, som midlertidig er registrert under navnet AgriHold ASA, vil endre navn før fisjonen. Rettighetene til Hydros Vikingskipet overføres til Agri for bruk i selskapets nye logo og markedsføring. Agri, som midlertidig er registrert under navnet AgriHold ASA, vil endre navn før fisjonen.

Agrinoteringen på Oslo Børs vil etter planen skje 25. mars
2004. Thorleif Enger, som har ledet Agris snuoperasjon, blir leder for det nye, børsnoterte selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere