Gå til sidens hovedinnhold

Klart for brobygging

Arbeidene med riving av den gamle rustskadete broen i Munkedamsveien skal snart i gang.

MUNKEDAMSVEIEN: Med en noe forsinket byggetillatelse (forventet oppstart var i desember) starter arbeidene med riving av broen i Mukedamsveien opp i januar.

– Entreprenøren har begynt å sperre av området. Så skal det monteres ned, slå av strømmen på jernbaneanlegget under og demontere det midlertidig, sier byggeleder Arne Harstad i Samferdselsetaten.

Fjerner gammel bro

Den gamle broen blir fjernet mot slutten av januar.

– Det er en forholdsvis omfattende jobb, men mye gjøres allerede nå på verksted der broen blir satt sammen, forteller Harstad som anslår en prislapp på drøye 8 millioner kroner.

Broen blir satt tilbake veldig lik nærmeste nabobro, og er i sto grad som den opprinnelige.

– Det blir forhåpentligvis en kopi av den gamle. Det eneste som mangler er naglene. Den nye broen er helsveist og ikke naglet, noe blant annet Byantivkvaren mener er trist, forklarer Harstad.

Buss eller trikk

Når arbeidene er klare til sommeren (oppryddinggsarbeid forventes i juni) blir det kollektivtrafikk i form av buss eller trikk om planer skulle tilsi det, over broen.

– I første omgang er det buss som skal gå, men det kan også legges trikk over der slik broen blir byget, forteller byggeleder.

Lite støy

Byggelederen lover lite støy under arbeidene, og forteller at gjennomføringen i aller størst grad vil foregå på dagtid.

– Noen få korte perioder vil det bli noe støy, men ikke mer enn det man normalt kan forvente under slike arbeider, sier Harstad

Munkedamsveien bro skulle egentlig fjernes for godt, men planene falt i grus etter innsigelser fra Byantikvaren.

Dette fordi broen er den siste av flere som ble bygget over jernbanesporet mot Vestbanehallen

Reklame

Dette har aldri vært mer populært enn nå