*Nettavisen* Nyheter.

Klart for Dude-dans

Inspirert av tegnefilm, sitcoms og film spør dansegruppen Wee «Hey dude, let's stick around a bit longer this time». Se bilder.

22.09.05 10:35

Den nye forestillingen til Francesco Scavetta og danseren Gry Kipperberg henter inspirasjon både fra situasjonskomedier, film og animasjon.

På et sanddekt gulv beveger danserne seg mellom stasjoner med radioer, småsko og støvler i et slags tenåringsunivers. Forestillingen er full av detaljer i en forestilling der mange lag overlapper hverandre.

Filmsett
- Denne scenen skal på mange måter gjenspeile et filmsett. Alt du ser gjennom en ramme er virkelig, mens det som er utenfor rammen forteller deg at det slett ikke er det, sier Francesco Scavetta.

På en skjerm bak skal det vises korte animasjoner, men det benyttes langt mindre video enn det man er vant til fra Wees kant. Derimot har Scavetta inkorporert både live musikk og tekstopplesning.

«Hey dude, let's stick around a bit longer this time» har premiere på Dansens Hus på Grünerløkka i dag, torsdag kveld og er et samarbeid blant annet mellom Dansens Hus, Wee og senteret for samtidskultur i Catania i Italia, for å nevne noen.

Gry Kippenberg har drevet prosjektgruppen Wee sammen med Scavetta siden 1999.

Giv med Dansens Hus
Kippenberg, en av våre mest kjente og benyttede dansere, danser selv i forestillingen.

Hun sier det er blitt enklere å få satt opp forestillinger etter at Dansens Hus kom til, til tross for at huset ennå ikke har fått et eget bygg.

- Det skjer veldig mye og det er et stort mangfold. Ikke minst er det positivt at vi får et sentrum som setter fokus på at vi trenger mer produksjonsmidler, sier hun til TV 2 Nettavisen.

«Hey dude, let's stick around a bit longer this time» er allerede invitert til festivaler ute I den store verden,men først er det urpremiere her hjemme.

Forestillingen spilles fra 22. september til 2. oktober.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag