*Nettavisen* Nyheter.

Klart for fjelløp på mektige Kvamshesten

Kvamshesten i Bygstad i Sogn og fjordane får snart sitt eget fjelløp, men først må løypen sikres.

09.01.06 09:27

- Det er bratt, ingen tvil om det, men jeg tente på ideen med en gang. Det blir en mektig opplevelse, skryter ildsjelen bak prosjektet Svein Arne Vågane til TV2 Nettavisen.

- Fjellet er veldig spesielt, det står veldig fritt og på en godværsdag kan du faktisk se helt til Bergen, sier han.

Gaular idrettslag skal arrangere løpet som starter ved Dalsfjorden og ender på toppen av det 1208 meter høye fjellet Storehesten, også kalt Kvamshesten. Det gjenstår fremdeles noen viktige detaljer før løpet kan bli en realitet.

- Sikkerheten står jo selvfølgelig i høysetet her og et par punkter er litt bratte, men Indre Sunnfjord Turlag er på saken og de skal snart i gang med sikringsarbeidet, fortsetter Vågane.

- Men vi skal få det til og datoen for løpet er satt til 8.juli. Løypen kan være tøff for enkelte så vi må ha et annet alternativ til de som synes den blir for voldsom. Barn og andre som vil ha en litt annen type tur kan gå opp på Storehesten på nordsiden, den er kjempefin for en familietur, understreker han.

Publikumsvennlig

Vågane jobber i kommunen og ser løpet som god reklame for bygden og hele Sunnfjords-regionen.

- Det er jo skikkelig i vinden med slike løp for tiden og siden vi har valgt å legge løpet til 8.juli kolliderer det ikke med de fleste andre fjelløpene som arrangeres i august, forklarer Vågane.

- Løpet blir spesielt fordi det også blir publikumsvennlig, noe som er ganske unikt for et slikt motbakkeløp. Man kan se hele traseen fra starten i Dalsfjorden, forteller Vågane

Ideen

Det var grunneier Helge Kårstad som presenterte ideen om et fjelløp på sørsiden av Kvamshesten.

- Det har ikke vel ikke gått opp for oss at vi bor i landets mest interessante reisemål ennå. Dette løpet blir en markering for bygden og starten på noe stort. Vi har to andre fjelløp like i nærheten her og da vi så responsen på disse bestemte vi oss for å satse for fullt i år, forteller Kårstad.

- Vi har ikke råd til å betale løpere for å komme hit første året, det sier seg selv. Men vi har mange av landets beste motbakkeløpere her i fylket og vi håper jo at Oddbjørn Hjelmeseth kanskje kommer, forteller Kårstad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag