*Nettavisen* Nyheter.

Klart for generalprøven før terrorrettssaken

Oslo (NTB): Et stort antall ofre og etterlatte fra 22. juli forbereder seg mandag til det siste fengslingsmøtet før rettssaken mot Anders Behring Breivik.

06.02.12 08:41

Fengslingsmøtet begynner klokken 12.30, men allerede ved 7-tiden var de første journalistene i gang med å rigge seg opp foran tinghuset i Oslo. 103 etterlatte og overlevende, inkludert verger, har meldt sin ankomst - langt flere enn tidligere.

- Jeg har behov for å se ham, for å skjønne at han ikke er farlig lenger. Så slipper jeg å være så redd for det lenger. For meg blir det å være til stede også en viktig del av forberedelsene til rettssaken, sa Utøya-overlevende Anette Davidsen til NTB søndag om hvorfor hun tar turen fra Vesterålen til Oslo tinghus mandag.

Siden det første åpne fengslingsmøtet 14. november har den siktede blant annet hatt full medietilgang.

Breivik har foreløpig ikke fått gi noe intervju, da Ila fengsel satte foten ned for et intervju med BBC. Men mandag har den terrorsiktede samtykket til å la seg bli fotografert og filmet på vei inn og ut av rettssalen.

163 pressefolk fra inn- og utland er akkreditert mandag. Retten har foreløpig ikke avgjort om de vil oppheve referatforbudet fra fengslingsmøtet og med det gi Breivik den andre muligheten til å uttale seg direkte til offentligheten siden 22. juli. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.