Gå til sidens hovedinnhold

Klart for gokart-show

Søndag 2. mars arrangeres Oslo Open på Alnabru. Alle over 15 år er hjertelig velkommen, sier Terje Fevåg.

ALNABRU: For første gang skal en uoffisiell Oslo-mester i gokart kåres.

- Det er første gang vi arrangerer et gokart-mesterskap. I proffklassen er det veldig mange gode kjørere. Mange ønsker tittelen. Vi har til og med påmeldte fra Kongsvinger og Lillehammer. Så dette blir spennende, sier Terje Fevåg til Lokalavisen.

Holder kurs

Men konkurransen er ikke det viktigste her. For Terje Fevåg i KNA Oslo ønsker først og fremst å gi Oslos befolkning et tilbud innen bilsporten.

- Dette er en gren som favner flere. Vi vil først og fremst vise hvilke glede bilsporten har ved å tilby et kjørekurs for alle over 15 år. Deretter blir det konkurransekjøring i to klasser, en for nybegynnere og en for de proffe, sier Fevåg til Lokalavisen.

Fevåg opplyser at veldig mange i formel 1 startet karrieren med å kjøre gokart.

- For mange har gokart vært innfalsporten til en karriere innen bilsport. Michal Schumacher startet for eksempel med gokart. Vi vil også se etter talent den aktuelle søndagen. Kanskje finner vi en ny Schumacher, undrer Fevåg, som understreker at man først og fremst skal ha det gøy.

- Det skal være moro og gøy først og fremst. Noen ønsker en tittel og de kjører i proffklassen, mens andre er med for moro skyld. De anbefaler vi å kjøre som nybegynnere, fortsetter han.

Lær deg kjøreteknikker

I forkant av selve konkurransen vil det være et eget kurs om effektiv kjøreteknikk innenfor karting og foredragsholder vil være en motorsportfører.

En annen fordel med kurset er at du lærer deg de kreftene som er i sving når du presser bilen kanskje for hardt.

Slik får du økt kjøreforståelse og kan opptre bedre i et normalt trafikkbilde. Kurset er inkludert i startavgiften.

Kurset har plass til 300 deltagere og da vi snakket med Fevåg mandag var det 50 personer påmeldt.

Holdes på Alnabru

Arrangementet har forhåndspåmelding på KNA Oslo og Omegn sine websider http://www.oslo.kna.no med påmeldingsfrist 25. februar og går av stabelen søndag 02. mars.

Kursstart er klokken 12.00 og første heat starter klokken 14.00. Startavgiften på kroner 250,- inkluderer både kurs og konkurransekjøring.

Nødvendig utstyr for konkurransekjøring, kurslokaler, etc. stilles til rådighet av Harald Huysman Karting, medarrangør sammen med Bavaria Autozentrum AS. Adressen er Smalvollveien 34 på Alnabru.

Reklame

Hagemøblene nordmenn elsker