*Nettavisen* Nyheter.

Klart for kjendiskullet

Pia Tjelta svinger seg i stålkonstruksjonen, mens Kim Falck-Jørgensen fra «Bare Bea» bakser med et gevir i kulissene. Teaterhøgskolens kjendiskull er klar for Frognerparken. Se bildene.

10.06.05 13:10

For 31 år på rad setter annenklasse-studentene på Statens Teaterhøgskole opp en barneforestilling i teltet i Frognerparken. Og i år er det ikke hvilket som helst kull.

Flere av elevene har allerede bred erfaring fra teater som Friteateret og Stella Polaris. Noen av dem er mer kjente fjes enn andre.

Røvere og fanteri
Mest kjent er nok Pia Tjelta der hun henger opp ned i scenekonstruksjonen helt oppunder taket før hun etter hvert stiller seg på skuldrene til Igor Nemeci, han som røvermor, hun som røverdatteren.

Men mange vil nok også kjenne igjen Anna Katharina Paus Haukeland fra TV-serien «Ran» på TV 2, eller synes de har sett Kim Sigurd Falck-Jørgensen i «Bare Bea».

- Det er klar man må tenke sikkerhet, forsikrer instruktør Øyvind Osmo Eriksen der Tjelta står rakt på skuldrnee til Nemeci.

Det er han som i samarbeid med elevene har kommet frem til at HC Andersens «Snødronningen» var et ålreit stykke å sette opp i sommer. Fra og med 15. juni til uti juli spiller elevene.

Gjør alt selv
- Vi gjør jo alt selv, fra å sette opp teltet til å skaffe kostymer, markedsføring og billettsalg, sier Pia Tjelta til TV 2 Nettavisen.

- De fleste deltar. Det er sterk tradisjon, samtidig er det vår store sjanse til å få se hvordan en produksjon bygges fra bunnen, sier Igor Nemeci.

Teaterhøgskolestudentene mener selv at oppsetningen passer for barn ned i fireårsalderen, og ellers i alle aldre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.