RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klart for LNG-terminal i Wales

Sist oppdatert:
Det britiske energiselskapet BG Group har nå signert avtalene som gjør at planene for bygging av en importterminal for LNG i Milford Haven blir realitet
BG Group og partnerne Petroplus og Petronas som utgjør konsortiet bak Dragon LNG har i dag soignert de endelige avtalene som bringer planene for importterminalen for flytende naturgass (LNG) videre mot bygging.

Partnerne vil investere 250 millioner britiske pund i terminalen som skal bygges ved havnebyen Milford Haven. Planen er at terminalen skal stå klar i fjerde kvartal 2007.

BG Group vil ha en eierandel på 50 prosent i terminalen, mens Petroplus og og Petronas får andeler på henholdsvis 20 og 30 prosent. Terminalen vil ha en kapasitet på 4,4 millioner tonn LNG årlig fordelt 50/50 mellom BG og malaysiske Petronas.

Dagens avtale utløser også tildeling av byggekontrakten. Forberedende arbeid startet i oktober i år og arbeidene på byggestedet vil begynne i starten av neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere