*Nettavisen* Nyheter.

Klart for motefest!

Foto: Paul Weaver (Side2)

Denne uken er det duket for Oslo Fashion Week. Finn dine favoritter her.

16.08.10 11:04

(SIDE2): Oslo Fashion Week (OFW) har de siste årene vokst i både størrelse og anerkjennelse. Kjendiser og andre moteinteresserte tar del i det trendy arrangementet, som i år vil finne sted 16 til 21. august i hovedstaden.

Side2 vil være til stede under hele moteuken, og gir deg daglige oppdateringer på alt fra motefesten!

Moteuken er åpen for alle, så lenge det er ledige plasser. Det kan være en fordel å ta direkte kontakt med designerne, for å sikre seg plass - og invitasjoner til visningene finner du her. Alt du trenger å gjøre er å plukke ut de showene du har lyst til å få med deg, og under ser du hele motefestens program.

Mandag
Selv om den offisielle åpningen av OFW ikke finner sted før tirsdag, er det allerede mandag duket for første visning.

19:00 - Alpakka Society
Alpakka Society er først ute, og visningen, finner sted på Fossekallen Restaurant, på Lysaker. Showet starter kl. 19:00.

Designer Vibeke Stølen har gitt kolleksjonen navnet The Power of a Dream (Drømmekraft). Dette er hennes debut på OFW. Det er også verdt å merke seg at Alpakka Society feirer 5-årsjubileum i år.

- Visningen finner utendørs i idylliske omgivelser på Fossekallen restaurant. Publikum kan forvente et stemningsfullt og estetisk show. Kolleksjonen og visningen har fire komponenter; hand knits, classic knits, baby & child og casual knits. Med andre ord strikk, strikk, strikk som er vår spesialitet, sier designeren til Side2.

20:00 - Vernissasje: Fashion Icons
Foruten moteshow, vil det også bli Vernissage denne mandagen. Dette finner sted i Kunstnernes Hus.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

Tirsdag
19:00 - Offisiell åpning OFW
Tirsdag kveld er det klart for den offisielle åpningen av OFW, og den storslåtte åpningen finner som normalt sted i Oslo Kongressenter. Denne begivenheten er kun for inviterte, og en rekke kjendiser tar ofte turen til den glamorøse åpningen.

Onsdag
Onsdag er OFW i gang for fullt, og det er duket for en rekke spennende visninger.

17: 00
- Kristar Design
Kristar design er den første ut med visning i Oslo Kongressenter. Designer Kristina Vikøæren designer klær i begrensede utgaver, og fokuset er på høy kvalitet og kreativitet. Kolleksjonen har ennå ikke fått noe navn, men designeren hentyder til at den kanskje vil få navnet Bond-itch (Bond-kløe.

- Den Hvite Baron
Alexander Schikerin og Nastya Sladkova er designerne bak Den Hvite Baron. De har valgt å kalle sin kolleksjon, The Northern Skies, og designer postmoderne kvalitetsklær og accessoirer.

Også denne visningen finner sted i Oslo Kongressenter.

18:00 - Nadya Khamitskaya
Nadya Khamitskaya er kjent som ekspertdanser i «Skal vi Danse». I fjor debuterte hun som designer, og følger i år opp med en vår- og sommerkolleksjon for 2011.

Les også:Charlotte som Lady in red

- Min kolleksjon er inspirert av menneskets sjel. Jeg tegnet og lagde den i en veldig spesiell og emosjonell for meg tilstand. Jobben med denne kolleksjon har vært min reddende engel for å ikke drukne i tanker og gå gjennom den tiden. Jeg måtte distanserte meg fra lekkende, flørtete, pyntet og festlige kjoler fra min første kolleksjon men alle kjolene har lik konsept med "indre body", som tilpasser seg til kroppen. Design, farger, stoffer og selve stemningen denne gangen blir ganske så ulik fra min forrige visning. Fargene er som himmel og hav: lysblå, sjøgrønt, kongeblå, beige og kremhvit. Draperinger, usymmetriske linjer og fallende materialer, forklarer Khamitskaya.

Visningen blir holdt på Christiania teater, og designeren inviterer også til afterparty som holdes under samme tak.

- Det blir en spennende blanding av norsk og utenlandsk live underholdning på selve visning og på afterparty!, forklarer designeren.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver

19:00 - Fam. Irvoll (barnevisning)
Den anerkjente designeren Fam Irvoll lager alltid stort leven med sine visninger. Hennes kreative designer er etterspurt verden over, og til og med superstjerner som Rihanna, Beyonce og Tyra Banks kler seg i hennes lekne kreasjoner.

Denne gangen presenterer hun for første gang en ren barnevisning, og det kan det jo ikke blir annet enn baluba av.

- Barnevisningen blir et lite barnekalas av sukkersøte farger og små søte prinsesser med noen overraskelser, sier Fam til side2.

Visningen finner sted i Oslo Kongressenter.

20:00 - Batlak og Selvig
Det er alltid spenning knyttet til visningene til Batlak og Slevig. Duoen vil presentere sin kolleksjon på Galleri Riis, og vi kan ikke vente med å se hva de har kreert dette året.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver

21:00 - Fam Irvoll (voksenvisning)
Fam Irvoll vil selvfølgelig holde voksenvisning under OFW. Den visningen vil også finne sted i Oslo Kongressenter, og det blir spennende å se om den fargerike designeren greier å toppe fjorårets visning.

Les også:Fam. Irvoll lagde sirkus

- Voksenvisningen er en fargerik hyllest til pop arten men noe attåt på lur, sier Fam. til side2.

Torsdag

17:00
- Bouquet

Designeren Ankita Bhatia og Sunny Dutta har latt seg inspirere av India, og kolleksjonen har fått navnet Chai Latte. Dette er designernes debutkolleksjon.

- Denne kolleksjoner inspirert av det majestetiske India, som berører alle sanser. Naturlig nok vil det være farger, intrikate broderier, nydelige stoffer og en gjenspeiling av den moderne bevisste kvinne, som utfordrer seg selv og omgivelsene, og skaper sin plass basert på egne premisser. Publikum kan vente seg en kolleksjon som utfordrer det indre, og som motiverer til suksess. Men utradisjonelle fargekombinasjoner, intrikate sømmer og en visning som er litt mer enn utenom det vanlige, sier Bhaita til Side2.

- Mariette
Designer Mariette Røed Torjussen har valgt å kalle sin siste kolleksjon for Sea and sky, og forteller at hun lar seg inspirer av naturen. Spesielt fargene har hun hentet fra himmelen og havet.

18:00 - Björn Borg
Undertøysmerket Björn Borg har som tradisjon og vise sine nye designer under Oslo Fashion Week. Dette gjør de også i år, og dette vil skje i Oslo Kongressenter.

19:00 - ELM
Erna Steina Guðmundsdóttir, Lísbet Sveinsdóttir og Matthildur Halldórsdóttir står bak ELM. Inspirasjonen har trioen hentet fra det transparente, frihet og bevegelse. Kolleksjonen heter The Birds og de blander ulike tekstiler, deriblant silke, taffeta, lin og jersey.

Klikk på bildet for å forstørre.

20:00 - Linn Renee Blegeberg
Designeren har valgt å kalle sin vår/sommerkolleksjon 2011 for Strangewood, og hun forklarer at humor er viktig i hennes arbeid. Hun designer for kvinner som ikke tar seg selv for seriøst.

- Det kommer til å bli en festaften for alle som er glad i bibliotekarer, skog og tomatsuppe med melk. Glade farger, geometriske former og noen overraskelser, sier designeren til Side2.

21:00 - Pia Haraldsen for Agape
Mange ble overrasket da det ble kjent at Pia Harladsen skulle debutere som designer under kommende moteuke. i Oslo. Noen av hennes designer har det allerede blitt sluppet bilder av, og det til varierende mottakelse. Kolleksjonen er en partykolleksjon, med i alt 30 plagg.

22:00 - Nina Jarebrink
Vår- og sommerkolleksjonen til Nina Jarebrink skal ifølge designeren uttrykke bysofistikasjon og svømmebasseng glamour.

Les også:Klassisk og elegant i høst

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver

23:00 - Daniel Franck
Snowboardesset Daniel Franck lanserte i 2009 sin egen kleskolleksjon, men det er første nå han virkelig slår på stortromma. I år skal han vise sin vår- og sommerkolleksjon for 2011 på OFW, og det er stor spenning knyttet til showet.

Fredag
17:00 - Armando Santos
Designeren har gitt sin vår- og sommerkolleksjon for 2011 navnet From Sprout to Flower (fra spire til blomst). Inspirasjonen er en forlengelse av høstkolleksjonen, og designeren retter seg mot kvalitetsbevisste kvinner.

18:00 - Morami, 120%lino og Calvin Klein Undertøy

19:00 - Hejle Hamre
Designer Helje Hamre har planlagt en intim visning, med en kombinasjon av film og runwayshow under årets OFW.

- Det er viktig for meg at alle som kommer føler at de er med på noe spesielt. Jeg bestemte meg derfor å gjøre visningen i en litt mindre sal på Kunstnernes Hus, sier Hamre til Side2, og understreker at det er mulig han vil kjøre to show på grunn av stor pågang.

Kolleksjonen er inspirert av alt fra tidlige malerier av Lucian Freud til New York East Village street style, og designerens New York bakgrunn preger stilen.

- Inspirasjons veggen min på kontoret mitt er en collage av utrolig mange ulike elementer, som jeg håper vil gi en spennende kolleksjon. Fargene er puddergrå toner, sand farge, lys caramel, dyp skogs grønn, sort og hvit, forklarer han.

22:00 - Moods of Norway
Nok en gang inviterer Moods of Norway til stor fest under OFW. De siste årene har Sjokoladefabrikken på Grünerløkka vært fast tilholdssted for visningene, men nå flyttes hele sirkuset til Kongsgården på Bygdøy.

Denne gangen heter kolleksjonen Norske Eventyr, og man kan bare tenke seg hva man har i vente - kjenner vi designerne rett. Inspirasjonen er en miks mellom norske eventyr og global cocktail svingende super satire.

Disse gutta for alltid en rekke kjendiser til å stille på catwalken, og det blir spennende å se hvilke de har greid å trollbinde denne gangen.

Les også:På rånefest med Moods

Du kan også se hele programmet her. Foruten det offisielle programmet arrangerer mange designere private visninger rundt omkring i Oslo.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul WeaverNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.