*Nettavisen* Nyheter.

Klart for Norges første kvinnelige spesialsoldater

Oslo (NTB): Lørdag blir det klart hvor mange kvinner som ønsker å bli de første kvinnelige spesialsoldatene i norsk historie.

Ett døgn før fristen går ut melder Forsvaret om at 225 kvinner har søkt seg til Forsvarets spesialkommandos nye jegertropp som skal bestå av vernepliktige, kvinnelige soldater. Målet er at så mange kvinner søker, og greier seg gjennom krevende opptaksprøver, at en helt egen tropp med høyt spesialiserte kvinnelige soldater kan bli satt inn i tjeneste

Oberstløytnant John Hammersmark sier forsvarets spesialsoldater gjennom 12 år i Afghanistan har vist at de er blant fremste i verden, og behovet framover bare vil øke.

- Ulikhetene mellom kjønnene og styrkene som kvinnene representerer, har høy verdi under operasjoner. Det øker mangfoldet og fleksibiliteten, sier Hammersmark.

Han mener en tjeneste som spesialsoldat er unik og en virkelig stor utfordring for dem som kan tenke seg det. De som blir plukket ut etter søknadsfristen vil gå videre til grovuttak i juli der kandidatene vil bli gjennom en rekke prøver. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.