RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klart for ny debatt på DNOs generalforsamlingen(Ny2)

Sist oppdatert:
DNO har nå fastsatt dato for det som blir en av årets generalforsamlingsthrillere. Agendaen inneholder et par overraskelser, spesielt forslag til utdeling av ekstraordinært utbytte rett etter at selskapet har hentet inn ny kapital
(Nytt: Kommentarer fra adm. direktør og Oslo Børs)

Det går frem av en innkalling publisert i fredagens aviser.

DNO-generalforsamlingen, som er ventet å bli en av årets mest spennende, vil finne sted kl 13. den 20. mai, omkring en måned senere enn i fjor.

Om det var brudulje på fjorårets generalforsamling så har DNO-styret lagt opp til en del stridspunkter på årets generalforsamling også.

Frister med mulig utbytte

Det kanskje mest overraskende punktet i innkalling er et forslag om nedsettelse av overkursfond og et tilhørende forslag om å avholde en ekstraordinær generalforsamling senere i år for å vedta en utdeling av utbytte i inneværende år.

Det vil ikke bli tatt noen formell beslutning på generalforsamling, men vi foreslått å innkalle til en ekstraordinær som skal vurdere dette, sier Eide til iMarkedet.

Selskapet har ikke avsatt utbytte for 2002, og Eide sier at et utbytte må vurderes i forhold til situasjonen på det tidspunkt en ekstraordinær generalforsamling avholdes.

Akkurat gjennomført emisjon

Det er ikke mer enn fire dager siden selskapet var i markedet å hentet inn 36 millioner kroner fra de største aksjonærene i en rettet emisjon. En tilsvarende emisjon ble gjennomført i august i fjor.

- Vi har redegjort for hvorfor emisjonen ble gjennomført, sier Eide og vier til at selskapet fikk puttet 84 millioner av obligasjonslånet på 96 millioner. Dette ble finansiert sist mandag med en rettet emisjon og opptagelse av et kortsiktig lån.

- Det blir etter at bankfinansiering er på plass og dersom situasjonen på det tidspunktet ser grei ut, sier Eide.

Bankfinansieringen må på plass

DNO er heller ikke ferdig med å hente inn penger ifølge innkallingen, for styret ber både om en emisjonsfullmakt og et vedtak om utstedelse av et konvertible lån. Selskapet jobber med en større refinansiering både av eksisterende lån, og av fremtidig kapitalbehov til sitt betydelige investeringsprogram.

Det skal også velges nytt styre i DNO på årets generalforsamling, og styreformann og hovedaksjonær Berge Gerdt Larsen og resten av styret ventes å bli utfordret.

Fjorårets stridstema om honoreringen av enkelt styremedlemmene i forhold til tidligere avtaler inngått av selskapet vil også i år bli et tema på generalforsamlingen, og det samme blir opsjonstildelinger.

Det ligger med andre ord an til en ny spennende generalforsamling i oljeselskapet.

Vil ikke utlevere utvidet innkalling

Den fulle innkalling med utdyping av de enkelte punktene nekter selskapet å gi til iMarkedet fredag.

- Vi ønsker ikke å gi den ut, formelt sett skal den ikke gis til andre enn aksjonærene, sier adm. direktør Helge Eide i DNO til iMarkedet i formiddag.

Vanlig praksis blant børsnoterte selskaper er å legge ved den fulle innkalling i en børsmelding.

- Dette er noe vi ikke kan eller vil presse selskapene til å gjøre, men vi anbefaler å legge ved hele innkalling i børsmelding, i tråd med at vi anbefaler full åpnehet, sier peressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs til iMarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere