Gå til sidens hovedinnhold

Klart for ny rettsrunde for Stig Millehaugen

- Jeg er jævla skuffa, sa Millehaugen da han i fjor ble dømt til 21 års fengsel for overlagt drap.

Tirsdag stiller Stig Millehaugen i Borgarting lagmannsrett - denne gangen etter eget ønske.

I april i fjor ble han idømt lovens strengeste straff på 21 års forvaring for overlagt drap på en Young Guns-leder på Haugerud i Oslo. Han anket umiddelbart.

Les egen sak: Dømt til 21 år for drap

- Jeg er jævla skuffa, var den spontane reaksjonen til Millehaugen (42) etter at dommen falt i Oslo tingrett. Han anket på stedet.

Både han og medtiltalte Shahbaz Dad fra B-gjengen nektet straffskyld og hadde håp om frifinnelse. Dad ble funnet skyldig i å ha bestilt drapet på gjengrivalen, Young Guns-leder Mohammed «Jeddi» Javed, og dømt til 21 års fengsel. Også han anket dommen på stedet.

Tirsdag møter begge igjen i retten, der det er avsatt tid helt fram til 30. mars.

Javed ble funnet drept i en utbrent bil på Haugerud i Oslo om kvelden 19. januar 2009.

Les: Gangsterlederen og drapsmannen

«Ren likvidering»
Millehaugen hevdet i retten at han besøkte sin bror på drapstidspunktet, og at han så jogget til T-banestasjonen på Godlia for å dra hjem.

I dommen ble Millehaugens alibi for drapstidspunktet revet i filler.

Les: Her er Millehaugens thriatlon

I en rekonstruksjon av Millehaugens bevegelser, basert på hans egen forklaring, tok det en politimann 20 minutter å løpe strekningen på 3,6 kilometer. Millehaugen skal angivelig ha klart det på knapt 13 minutter.

- Det ville ikke være mulig med mindre man står overfor en toppidrettsutøver. Forklaringen framstår som konstruert og tilpasset bevisene, leste byrettsdommer Bjørn Askim fra dommen, der han beskriver drapet som et bestillingsverk og en ren likvidering.

Les: - Drept for milliondusør

Kritisk
Millehaugens forsvarer, advokat Morten Furuholmen, er kritisk til rettens tolkning:

- Den har lagt vekt på den mest mulig ugunstige tidsforståelsen. Vi mener det var sannsynlig at han var hos broren noen minutter tidligere. Det betyr at han hadde mer tid enn hva de legger til grunn, og hele deres premiss faller bort, sa Furuholmen til NTB etter domfellelsen.

Dads forsvarer, advokat Per Sjong Larsen reagerte slik på den fellende dommen:

- Vi er veldig skuffet over resultatet. Vi er uenig i rettens vurderinger på en rekke punkter, blant annet har man ikke sett på innholdet i Facebook-profilen.

Med det henspilte han på rettens oppfatning om at drapet skal ha blitt bestilt og planlagt via kommunikasjon på Facebook gjennom en falsk profil i navnet Julie Hermansen. Dad og hans bror forklarte at kontakten gjaldt salg av anabole steroider. Denne forklaringen ble fullstendig avfeid av tingretten.

Les: - Drapsprofil på Facebook

Tingretten konkluderte med at drapsmotivet var gjengrivalisering. Nå er det opp til Borgarting og rettens administrator Agnar A. Nilsen jr. å foreta sin «tolkning» i saken.

(©NTB)

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial