RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klart for ny russisk inspeksjon

Sist oppdatert:
De russiske veterinærmyndighetene oversendte i dag listen over norske sjømatanlegg de vil inspisere. Inspektørene ankom Norge ved lunsjtid onsdag.
Mattilsynet mottok onsdag formiddag listen fra de russiske veterinærtjenesten over hvilke norske sjømatvirksomheter som er aktuelle for ny inspeksjon.

- Vi er overlykkelige
De russiske inspektørene landet på Gardermoen i tolvtiden onsdag, og ble blant annet møtt av Eksportutvalget for Fisk, som er tilrettelegger for det russiske oppholdet i Norge.

-Vi er overlykkelige over at arbeidet endelig kan komme i gang igjen. Nå har vi tenkt å høre med de om hvilken plan de ønsker å legge, sier Sande til NA24.

10 nye anlegg
Etter første inspeksjonsrunde fra russerne i mars/april i år tillot disse eksport av fersk laks fra to av de fire virksomhetene som da ble inspisert.

Næringen utarbeidet etter dette en liste over bedrifter langs kysten - fra Hammerfest i nord til Hjelmeland i sør - som ønsker å eksportere til Russland, og som derfor ønsker inspeksjon fra russerne. Fra russisk hold ble det imidlertid gjort klart at de selv ønsket å foreslå hvilke virksomheter som skal besøkes denne gangen.

Her er listen de russiske myndighetene har oversendt:

Brandasund Fiskeforedling AS

Høllalaks AS

Lerøy Aurora AS

Lerøy Midnor AS

Marine Harvest Norway AS, avd. Ulvan

Martin Birknes Eft. AS

Nordlaks

Pan Fish AS, Eggesbønes

Salmar AS

Slakteriet AS

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere