*Nettavisen* Nyheter.

Klart for nye kriseforhandlinger med Hellas

Aten (NTB-Reuters-DPA): Internasjonale økonomiske utsendinger er samlet i Aten for å forhandle med den greske regjeringen om nye krisetiltak. Den greske regjeringen skal legge fram nye forslag til innstramminger.

Representanter for EU-kommisjonen, den europeiske sentralbanken ESB og det internasjonale pengefondet IMF var ventet til samtalene søndag ettermiddag. De skulle møte den greske finansministeren Yannis Sournas.

Tema for forhandlingene var blant annet forslag om nye kutt i det greske statsbudsjettet på rundt 11,5 milliarder euro eller vel 84 milliarder kroner. Tiltakene er omstridt innad i Hellas, som allerede har vært gjennom harde nedskjæringer.

Lørdag marsjerte mer enn 12.000 demonstranter i protest mot en ny runde med kutt. Statsminister Antonis Samaras skulle søndag møte juniorpartnerne i koalisjonsregjeringen for å drøfte de nye tiltakene.

Samaras, som tilhører det konservative partiet Nytt demokrati, var ventet å snakke om saken med både Evangelos Venizelos fra det sosialdemokratiske partiet PASOK og Fotis Kouvelis fra Demokratisk venstre. Begge har sagt seg svært skeptiske til innstrammingene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.