RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klart for rettssak mellom MRT og Fast

Sist oppdatert:
Mandag starter rettssaken mellom søkeselskapet Fast og de illsinte aksjonærene i MRT Micro-restene, med investoren Gullik Hansen i spissen. I forkant av rettssaken er det ingen tegn til forsoning
Mandag starter rettssaken mellom restene etter det lille teknologiselskapet MRT Mpire og søkeselskapet Fast. Etter tidligere å ha anklaget Fast for brudd på flere lover, ser det nå ut til at MRT har konsentrert seg om brudd på Kretsmønsterloven.

Ifølge Fasts advokat Carl A. Christiansen i advokatfirma Ræder Wisløff Aasland Ottesen skal MRTs advokat Johan H. Lutdal ha sendt et brev 29. september hvor det kommer frem at Kretsmønsterlover vil bli benyttet mot Fast i rettssaken.

Saken skal kjøres i Oslo Tingrett.

- Jeg regner med at det blir sak, sier Christiansen til iMarkedet. Han sier imidlertid at han ennå ikke har fått tak i MRT-advokat Lutdal.

Lutdal har heller ikke svart iMarkedet på e-post eller telefon.

Dette er tvisten

iMarkedet har omtalt tvisten mellom MRT Micro-restene i MRT Mpire og Fast en rekke ganger tidligere. Saken gjelder søkechip’en MS160.

Chipen ble i sin tid utviklet av blant andre Trondheims-professoren Arne Halaas. MRT sikret seg rettighetene til brikken etter overtagelse av selskapet Turbit fra Tandberg i 1996. Salget ble faktisk formidlet av finanskjendis Jan Chr. Opsahl.

MRT mener at Fast bygger sin søketeknologi på søkechip’en som de har rettighetene til.

- Fast har aldri brukt MS160. Dette dreier seg om hardware, mens vi har software, har Fast-sjef John M. Lervik tidligere uttalt til iMarkedet.

I forkant av rettssaken henviser Lervik videre til Fasts advokat for kommentarer. Advokat Christiansen hovedpoeng er at kretsmønsterloven ikke passer i saken mellom MRT og Fast, i og med at Fasts søketeknologi er programvare. I Kretsmønsterloven står det følgende:

- Vernet etter denne loven omfatter ikke de begreper, fremgangsmåter, systemer, teknikker eller den informasjon som kretsmønsteret representerer eller bygger på.

Motsøksmål

Fast har svart med motsøksmål rettet mot enkelte styremedlemmer i MRT Mpire.

Bak dette selskapet, som altså sitter på rettighetene til søkechipen MS160, står Gullik Hansens Centrum Eiendom. I tillegg til Hansen står Ulv Eirik Steinsvik og Haakon Korsgaard i Olympia bak MRT Mpire.

Fast mener at søksmålet kun er trakasering av Fast som selskap. Dette saken vil komme opp for Oslo Tingrett ved et senere tidspunkt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere