RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klart for rettssak mot 9/11-tiltalte

Foto: - (AFP)
Sist oppdatert:
USA har formelt anklaget Khalid Sheikh Mohammed, selverklært hovedmann, og fire andre mistenkte for å stå bak terrorangrepene 11. september 2001.

Washington (NTB-Reuters): De fem tiltalte vil bli stilt for en militær domstol på Guantanamo-basen på Cuba innen 30 dager, opplyser det amerikanske forsvarsdepartementet onsdag. Alle fem risikerer dødsstraff for anklagene i tiltalen.

- Tiltalen hevder at de fem tiltalte er skyldige i å ha planlagt og gjennomført angrepene 11. september 2001 i New York, Washington D.C. og Shanksville, Pennsylvania, som resulterte i at 2.976 personer mistet livet, heter det i en uttalelse fra forsvarsdepartementet.

USAs president Barack Obama måtte tidligere i vår motvillig oppheve den toårige stansen i nye militærrettssaker på Guantanamo-basen på Cuba.

Obama hadde da i lang tid forsøkt å få overført noen av de terroranklagede fangene til amerikanske fengsler og få dem stilt for sivile, amerikanske domstoler. Men flere republikanere og også demokrater i Kongressen motsatte seg dette.

- Obama-administrasjonen gjør et grovt feilgrep ved å stille vår tids viktigste terrormistenkte for retten i et annenrangs rettssystem, uttalte borgerrettighetsorganisasjonen American Civil Liberties Union onsdag, som fordømmer avgjørelsen om at de tiltalte skal stilles for en militærdomstol. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere