RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klart for stor gjødselfusjon

Sist oppdatert:
De to amerikanske gjødselprodusentene Cargill og IMC Global har nå gjort en endelig avtale om å fusjonere sine virksomheter innen produksjon og salg av plantegjødsel
Det er IMC Global som vil være det overtagende selskapet i fusjonen, hvor Cargills gjødselvirksomhet legges inn.

IMC Global opplyser at sammenslåingen er ventet å gi umiddelbar positiv effekt på konsernet resultater.

IMC Global vil bidra med en mer nordamerikansk orientert produksjon av fosfat, forfosfat og potasj-basert gjødsel, mens Cargill har et mer internasjonalt distribusjonsapparat og en produksjon med fosfat og nitrogen som de to hovedelementene.

Det er foreløpig ikke klart hva navnet blir på det nye konsernet, som vil være børsnotert.

Det nye konsernet er ventet å ha en årlig omsetningen på 4,1 milliarder dollar, og et driftsresultat før avskrivninger før 440 millioner dollar. Videre vil selskapet ha en totalkapital på 5,4 milliarder dollar med 2,2 milliarder i langsiktig gjeld.

Det er forventet at sammenslåingen vil gi årlige synergier på 145 millioner dollar etter det tredje året med fusjonert drift.

Det nye konsernet vil ha tilstedeværelse i 33 land, og operere sentrale distribusjonsentere i 11 land. Størstedelen av produksjonen vil ligge i Nord-Amerika, men selskapet vil også ha eierandeler i produksjonsfasiliteter i kina og Brasil.

Det kombinerte selskapet vil ha omkring 14,4 prosent av den globale fosfatkapasiteten og 15,5 prosent av verdens potasjkapasitet.

IMC Global har i dag 5.000 ansatte i Nord-Amerika, mens Cargill Crop Nutrition har omkring 3.200 ansatte i 17 land.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere