*Nettavisen* Nyheter.

Klart for The Gathering

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Fremtidens ingeniører, oppfinnere, designere og pionerer er spesielt velkomne.

27.01.09 10:37

(Spillmagasinet): Det så lenge stygt ut for den populære datasamlingen The Gathering da regjeringen i fjor ville at det skulle betales moms for arrangementet.

Dette hadde betydd kroken på døren i Vikingskipet, men Finansdepartementet vedtok momsfritak etter en dispensasjonssøknad og igjen kan tusenvis av dataentusiaster samles i påsken.

- TG er et sted hvor alle datainteresserte, programmerere og spillentusiaster føler seg hjemme. Det er noe eget ved et slikt fellesskap. Stemningen og miljøet er helt unikt. Her finner du både unge og gamle med samme interesser, side om side, heter det i pressemeldingen fra arrangørene.

Workshop for de flinke

Som før vil det bli avholdt en rekke konkurranser og foredrag og deltakerne kan glede seg til flere overraskelser. Nytt av i år er en egen workshop for fremtidens kloke hoder.

- The Gathering ønsker å bli en yngleplass for fremtidens ingeniører, oppfinnere, designere og pionerer. Det blir en åpen workshop i hallen hvor eksperter kommer til å være på skift for å hjelpe til og holde kurs, og på denne måten legge til rette for fremtidens talenter innen kreativ databruk.

Billetter gjennom loddtrekning

Billettene til The Gathering 2009 koster 779 kroner stykket og legges ut for salg den 3. februar klokken 19.00. Billettene deles imidlertid ut ved hjelp av loddtrekning.

«Dette innebærer at alle som vil delta må registrere seg og deretter vente til de blir trukket ut. Alle skal få beskjed når turen kommer til dem og de kan da kjøpe billetter», heter det i pressemeldingen.

Les mer om arrangementet på nettsidene for The Gathering.

På forsiden finner du flere gode saker om spill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.