RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klart for Travolta-helg

Enten du er fan av John Travolta eller ikke, denne helgen medvirker han i alle filmene som sendes på TV 2.

Var du en av dem som trodde John Travolta hadde gjort sitt etter «Saturday Night Fever» og «Grease»? Riktignok har karrieren hans gått opp og ned, men denne helgen er det all grunn til å sette seg ned og gjøre seg opp sin egen mening om Travolta.Du møter ham i filmer som «Grease», «Domestic Disturbance», «A Civil Action» og ikke minst kveldens godbit «Pulp Fiction» - en hel helg med John Travolta på TV 2.

Gera kan takke Travolta

Travolta er ikke den vi tenker på først i alvorlige roller i de store dramafilmene. Kanskje hadde det vært annerledes dersom han hadde takket ja til hovedrollene i «Days of Heaven» (1978), «American Gigolo» (1980) og «En offiser og en gentleman» (1982). Richard Gere, som fikk alle disse rollene, kan egentlig takke Travolta for sin suksess.

Travolta var også tiltenkt rolle i en av Rambo-filmene, som Sylvester Stallones yngre partner, men Stallone fant det best å gjøre filmen alene. Trass i oppturer og nedturer, er Travolta blant de mest ettertraktede stjernene i Hollywood. Han har oppnådd to Oscar-nominasjoner og en rekke andre utmerkelser for sine prestasjoner, særlig for sin rolle i Pulp Fiction.

Sjarmerende

Travolta sjarmerte seg inn i mange unge hjerter i kassasuksessen «Saturday Night Fever». Kløften i haken og det vinnende smilet, pluss heftige dansetrinn, fikk mange tenåringer til å besvime. Nå er både han og tenåringene blitt eldre. Travolta er fremdeles sjarmerende, og har hatt en egen evne til å overraske gjennom hele sin karriere.

Økonomisk har han klart seg særdeles bra. Foruten en rekke eiendommer både i California, Maine og Florida i USA og på Hawaii, eier han og flyr fire jetfly og en Boeing 707-138. På eiendommen sin i Ocala, Florida, har han en egen flystripe, og sønnen har han rett og slett kalt Jett.

Spiller fiolin

Hans langvarige forhold til den omstridte scientologibevegelsen skulle være kjent. Scientologi-kritikere har spekulert i hvorvidt bindingene mellom Scientologene og en rekke Hollywoodstjerner involverer store pengebeløp for å holde på kjendiser som Travolta og Tom Cruise, og at kjendisene ikke tør å bryte med sekten på grunn av trusler om avsløringer som vil ødelegge deres karriere, men Travolta har konsekvent avvist alle slike rykter.

At Travolta spiller fiolin er mindre omtalt. Det lærte han seg da han fikk søvnproblemer som liten. Han satt nemlig oppe og ventet på at moren skulle komme hjem fra jobb. Hun var også skuespiller. Travolta er gift med Kelly Preston, og har to barn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere