RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klart færre konkurser i 2004

Sist oppdatert:
Antalle norske bedrifter som gikk konkurs i 2004 falt med 15 prosent sammenlignet med året før
Det viser tall utarbeidet av analyseselskapet CreditInform.

Totalt gikk 3977 norske bedrifter konkurs i 2004. Det er 15 prosent færre enn året før.

Det er økte lønninger og tilhørende økt forbruk som ifølge Credit inform har fått fart på økonomien og antallet arbeidsplasser.

– Den norske kronen holder seg sterk, renten er lav, lønnsveksten øker mer enn inflasjonen og arbeidsmarkedet er i bedring. Alt dette indikerer at vi går et godt økonomisk år i møte, sier administrerende direktør Lars Carlsson i CreditInform til nyhetsbyrået Newswire i en kommentar.

Størst er nedgangen ikonkurser fant sted innen finans og IT, men det er også kraftige forbedringer for bransjer som industri og bygg og anlegg.

– Nedgangen i tallet på konkurser vitner om at vi er inne i sterkere tider økonomisk enn de to siste årene. Samtidig er det flere konkurser i dag enn på slutten av 1990-tallet, sier Carlsson.

De eneste bransjene som ikke har en nedgang er telekom, hotell og restaurant.

– Jeg tror ikke røykeloven har ført til mange flere konkurser i restaurantbransjen. Det er heller en trend at flere spiser middag hjemme og økt interesse for matlaging som gjør at flere restauranter har problemer, sier Carlsson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere