Klassekampen trykket lørdag det som tilsynelatende var et intervju med forfatter Anne Holt. Men det viste seg straks at det var ikke var forfatteren som hadde blitt kontaktet. Tvert imot var det en navnesøster som hadde blitt ringt.

I et Facebook-innlegg raste den tidligere Ap-politikeren mot Klassekampen:

– Hun (journalisten) hadde ringt et nummer til EN ELLER ANNEN Anne Holt. Henne hadde hun intervjuet. Denne damen har åpenbart – i motsetning til meg – et særdeles negativt forhold til den digitale verden, skrev Holt og la til:

– Jeg har aldri noen gang vært så sint på egne vegne som dette. Jeg er fly, hoppende, knusende, drepende forbanna.

I 15.40-tiden har Holt slettet det opprinnelige Facebook-innlegget, hvor journalisten ble tagget med fullt navn.

Noen minutter senere poster Holt en ny oppdatering. Her skriver hun at innlegget ble slettet fordi kommentarfeltet ble for stygt.

– Alt jeg skrev der står jeg fullt ut inne for, og jeg takker for støtte. Kommentarfeltet ble imidlertid etter hvert stygt, ble jeg varslet om fra flere. Jeg har nå slettet hele innlegget, da jeg ikke på noen måte har tid til å redigere veggen min. Sinna er jeg fortsatt, skriver Holt.


Redaktøren: – Jeg fikk sjokk

På Facebook beskrev Holt hvordan hun lørdag ringte til avisens redaktør Mari Skurdal etter at hun hadde oppdaget en sak i avisen der hun ble sitert på en rekke ting hun ikke mener om Telenors e-posstjeneste online.no.

Holt skrev at Skurdal lovet å undersøke saken. Det viste seg at journalisten hadde ringt feil Anne Holt.

Klassekampen-redaktør Mari Skurdal sier til Nettavisen at avisen har jobbet med å rette opp i feilen og beklage til de involverte.

Intervjuet ligger ikke lenger ute på Klassekampens nettside.

– Vi har tatt ned saken og kommer til å gjøre rettelser før den eventuelt løftes opp igjen. Det er ingen grunn til at vi ikke skal kunne publisere de andre intervjuene i saken, sier Skurdal.

Skurdal forteller at hun fikk sjokk da den ekte Holt ringte henne lørdag formiddag. Da startet prosessen med å finne ut av hva som hadde gått galt.

– Da hun ringte, visste jeg ikke noe om hva som hadde skjedd. Jeg fikk sjokk.

– Hvordan følger dere opp journalisten som skrev saken?

– Jeg har vært i kontakt med henne flere ganger i dag, for å forsikre meg om at det går bra med henne. Dette er nok ikke den morsomste dagen i hennes liv, akkurat, sier Skurdal.

– Kommer med et dødsønske

Holt utdypte at Klassekampens journalist aldri har snakket med henne. Hun påpekte også at det er opplysninger i artikkelen som er direkte feil.

– Jeg blir fritt sitert med sitatstrek og det hele om ting jeg ikke mener, ikke tenker og aldri har gitt uttrykk for. Blant annet får jeg komme med et rent dødsønske, skrev forfatteren videre på Facebook.

Holt påpekte også at hennes navnesøster har kommet med ytringer i intervjuet som på ingen måter representerer hennes synspunkter.

– Denne damen har åpenbart - i motsetning til meg - et særdeles negativt forhold til den digitale verden. Hun spyr av alt sammen, og er så glad for at hun er så gammel at hun snart er ferdig med livet.