Klassikerpris til Tine og HÅG

Årets klassikerpris gikk til Tine og Håg for henholdsvis Litago og kontorstolen Balans Vital. Litago var det designbyrået Fitch som i sin tid lanserte.

20.06.08 11:01

- Klassikerprisen for God Design er en utmerkelse til bedrifter og organisasjoner som velger en langvarig og strategisk designsatsning. Begge årets vinnere er utmerkede eksempler på dette, sier admininstrerende direktør Jan R. Stavik i Norsk Designråd.

Det var designbyrået til Bates, Fitch, som sto for den opprinnelige utformingen til Litago. Det er nå ti år siden serien ble lansert.

- Vi mente Tine burde skape en hel kategori i stedet for ett enkelt produkt, og etter litt betenkningstid så ble det slik, sier Hedda Høiness i Fitch.

Dermed skapte byrået en serie som består den dag i dag.

"Tines barneserie har blitt klassisk gjennom sin store utbredelse; så å si alle nordmenn har et forhold til denne merkevaren. Litagos logo er sterk og har særpreg gjennom bruken av farger og den løsslupne formen på og plasseringen av bokstavene", heter det i juryens begrunnelse.

Den andre klassikerprisen gikk til Håg Balans Vital. En stol som kom til verden takket være en oppfinner, en designer og møbelprodusenten.

- Det begynte med at oppfinner Hans Christian Mengshoel, som fikk ideen til hele konseptet, begnyte å sitte med knærne på gulvet og rumpa på sofakanten nå han skulle spise ved et lavt stuebord. Sittestillingen syntes han var så behagelig at han fikk med seg tre møbeldesignere på å konkretisere den, sier designer Peter Opsvik i en pressemelding.

- Klassikerprisen for God Design er svært viktig for oss, og det betyr mye å å den for nettopp Håg Balans Vital. Denne stolen la grunnlaget for mye av vår tenkning rundt ergonomi, sier administrerende direktør Lars I. Røiri.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.