*Nettavisen* Nyheter.

Klassisk NRK-jul

NRK ønsker ikke å skuffe TV-seerne og tilbyr både klassikere og nye serier i julen. Filmer, Astrid Lindgren og den store BBC-serien over Dickens «Bleak House» er årets store satsinger.

22.12.05 10:26

Selvfølgelig blir det både Donald Duck, «Tre nøtter for Askepott» og annet juleknask som vi kjenner på NRK1 i år.

Glitrende Dickens
Men noe nytt blir det også på NRK i juleuken. BBC produserer mye god kvalitetsserie, og det er allerede kjent at suksesserien «Bleak House» er kjøpt inn . Den går på TV fra 1. juledag og bygger over Charles Dickens romaner. I tillegg sender kanalen den danske miniserien om HC Andersen mot jul.

Astrid Lindgrens klassikere tåler et gjensyn. NRK viser både «Rasmus på loffen» og «Ronja Røverdatter». Dette er startskuddet for flere Lindgren-filmer utover i 2006.

Gromit og Småen
Men det blir andre filmer også. Pedro Almodovars «Alt om min mor» er klar for TV. Wallace og Gromit besøker TV-seerne blant annet i «The Wrong Trousers». Asterix og Obelix treff med Kleopatra blir å se og mer hjemlig - «Solan, Ludvig og Gurin med reverompa».

Klassikerne Charlie Chaplins «Småen» og «Casablanca» er tilbake i ruten.

Klikk på bildet for å forstørre.

Dokumentarer

At vi nærmer oss slutten på hundreårsfeiringen markeres med kongedokumentarer og en dokumentar om Bjørnstjerne Bjørnson.

En sørgerlig begivenhet langt nærmere vår tid, nemlig flodbølgekatastrofen, får stor plass i Ingolf Håkon Teigenes program 2. juledag. I tillegg sender Dagsrevyredaksjonen et lengre reportasje program med Christian Boch i studio.

  • Få oversikt over julen i tvguiden

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag