*Nettavisen* Nyheter.

Klassiske vektfeller

Foto: Yanik Chauvin (Crestock)

Går det for langsomt? Da kan du ha gått i en av slankefellene.

25.01.10 12:21

(SIDE2): Det er ikke bare bare å bli kvitt de ekstra kiloene, det vet alle som har prøvd. Man kan klare seg fint en god stund, men så er det som om det hele enten stopper opp, går tilbake eller rett og slett ikke føles helt riktig.

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden her!

Så hvorfor går ikke slankekuren på skinner? Aftonbladet.se lister en rekke klassiske vektfeller og hvordan man kommer seg ut av dem:

1. Man har det for travelt
Dette er den vanligste fellen av alle. Man har for høye forventninger og venter raske resultater bare etter noen dager. Dette er ikke rimelig, sunn vektnedgang skjer over tid. Det anbefales å miste maks en halv til én kilo i uken. Studier viser at de som går raskt ned, også går raskt opp igjen. Bruk tiden.

Les også: Ned én kilo i uka?

2. Sammenligning med andre
Alle mennesker er ulike, alle har ulike kropper, ansikter og ressurser. Derfor er det ikke noe poeng i å sammenligne seg selv med andre. Konsentrasjonen bør heller være på vektnedgangen. Spiser man sunt og er fysisk aktiv er det bare et spørsmål om tid før vekten følger etter.

Les også: 10 matvarer du bør spise

3. Mister motivasjonen
Det er helt normalt at vekten stagnerer innimellom. Noen uker går man mye ned, andre lite eller ingenting. Da gjelder det å holde hodet kaldt og fortsette med den sunne og aktive linje. Resultatene vil komme, det tar gjerne bare litt lengre tid i perioder.

Les også: Tips til bedre hverdagsmat

4. Går på vekten for ofte
Begynner du ditt nye liv på en mandag, kan du ikke forvente å se drastiske resultater innen onsdag. Det tar tid for kroppen å henge med, og den slipper ikke fra seg fettreservene så lett. Dessuten varierer vekten fra dag til dag og kommer an på en rekke faktorer. Vann i kroppen, er man premenstruell, har man vært på toalettet eller om man har trent spiller alle inn. En gang i uken er mer enn nok. Veiingen bør foregå på samme dag og tidsrom hver uke.

Les også: Har hun funnet ungdomskilden?

5. Tror at sulting er veien å gå
Å kutte kaloriene er effektivt bare til et visst punkt, og gjelder ikke om man når sultegrensen. Da gjør man seg selv en bjørnetjeneste og kroppen vil prøve å holde på alt den kan av energilagre for å ikke sulte. Forbrenningen lider også under kaloritapet, og svært mange som har slanket seg ved sulting går opp igjen mer enn de veide i utgangspunktet. Nøkkelen til god forbrenning er jevn og sunn tilførsel av mat.

Lyst på flere tips? Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Les også: Reglene som endrer kostholdet ditt

Flere tips: Besøk Side2 helse

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.