Gå til sidens hovedinnhold

Klatret på lokomotiv - døde

Den norske tenåringsgutten på tur i Sverige klatret opp på et lokomotiv og kom for nær kjøreledningen.

Oppe på lokomotivet kom gutten for nær kjøreledningen og falt om etter elsjokk, skriver Bohusläningen på nett.

- Gutten var på tur med en svømmeklubb fra Halden da ulykken skjedde. De unge var i følge med to voksne. Hans søster og onkel var vitner til det som skjedde, sier pressetalsmann Björ Blixter ved politiet i Västra Götaland til Nettavisen.

Døde på sykehus
Ulykken skjedde under et togbytte på Uddevalla onsdag like før klokka 18. Gutten, som var i tenårene, klatret opp på et dieseldrevet skiftelokomotiv som sto på et sidespor for å fotografere eller bli fotografert. Oppe på taket av lokomotivet kom han for nær kjøreledningen og fikk strøm i seg.

- Så lysbue
- Jeg så en lysbue, siden ble det stille. Han falt sammen på loktaket, sier øyenvitnet Fredrik Utbult til Aftonbladet.se.

Da ambulanse og brannvesen kom til stedet, lå han livløs på bakken. Han ble brakt til sykehuset i Uddevalla med ambulansehelikopter, men livet sto ikke til å redde.

- Veldig rystet
De åtte andre ungdommene og de to voksne i følget var i sjokk etter ulykken og ble tatt hånd om av helsepersonell.

- De var veldig rystet av ulykken og får hjelp på sykehuset i Uddevalla nå, opplyser Blixter til Nettavisen.

Blixter sier at faren til gutten som døde kjørte fra Norge i kveld og er kommet fram til sykehuset. Politiet kjenner ikke nøyaktig alder på den døde gutten.

HTML EMBED

16.000 volt
Bodil Soneson, pressetalsmann hos det svenske Baneverket, sier til Aftonbladet at det går 16.000 volt gjennom kjøreledningene og at man ikke behøver å komme i direkte kontakt med ledningen for å få støt. Det er strengt forbudt å klatre på lokomotiv og vogner.

Reklame

Kun 3 timer igjen: Her får du oversikt over alle salgene