RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kle deg etter alderen

Det er en kunst å se ut som en million dollar. Men med enkle tips holder du deg alltid perfekt - uansett alder.

(SIDE2): Hva er riktig og feil for min alder? Hvor lenge kan jeg kle meg i korte skjørt? Når bør jeg klippe mitt håret kort? Når er det på tide å legge bort fjortisantrekket?

Få svarene her.

Det å kle seg etter alder er ikke lett. Du tror det kanskje er på tide å legge de korte skjørtene inn i skapet på 30-års dagen din? Nå skal du bli voksen og anstendig. Nei, slik er det ikke lenger. Det er stadig flere som blir aldersløse - og vi har aldri vært mer opptatt av utseende før. Og tror ikke at du skal bli mindre motebevisst med alderen. Tvert imot, mote blir viktigere med årene.

Men du må tenke mer på hvor du henter inspirasjonen din. Det er ingen hemmelighet at catwalktrendene passer best på syltynne 20 år gamle jenter. Det er forventet at du er crazy i nettopp den alderen, men om du er 70 eller 80 år forventer alle at du kler deg anstendig.

Er du usikker på hvordan du bør kle deg til din alder? Få tipsene her, hentet fra moteeksperten på Times Online.

Alder 16-25

Eksperimenter mens du kan. Ikke kle deg for gammel (legg merke til, ikke som Katie Holmes og Kate Middleton, ifølge eksperten) og du skal elske å være jente. Hvis ikke du er så jentene, kan du gjerne dra looken din til det ekstreme, uansett om du går for hippie, punk eller den etniske stilen. Ikke bli for «riktig», nyt heller friheten av å kunne missmatche.

Alder 26 - 35

Du kan fortsatt ha det gøy med klær, men nå er det på tide å lære seg hvordan du kan ta den unge motestilen inn på arbeidsplassen din. Se etter kardigans med innsvinget liv, mix elegant og søtt, invester i et pent smykke, og kjøp deg en god, men ikke for flashy håndveske.

Alder 36 - 45

Nå funker ikke jentestilen lenger, men ikke gå for langt den andre veien heller. Start å gi stilen din er renere linje, men du kan fortsatt gå casual i pene jeans og en deilig kashmirgenser. I midten av 40-årene bør du gi opp de korte skjørtene, i så fall bør du matche med nøytrale tights og flate sko. Kjøp en god vinterkåpe.

Alder 46 - 55
Gå for god kvalitet og klær som passer din figur. Bruk enkle blazere og dresser. Unngå billig tilbehør og feil hårfarge. Det er verdt å bruke penger på å få den hårfargen som kler deg best.

Alder 56 - 65

Du kan fortsatt følge trender. Tilbehøret er perfekt for å følge trender, men ikke slavisk. Et belte kan løfte antrekket ditt, uten å dramatisk måtte forandre looken. Velg lengre kjoler, for å dekke armene, og hvis midjen din ikke er det den en gang var, så se etter plagg som gir en slankende effekt. Pass på håret ditt. Kanskje på tide med en kortere klipp?

Alder 65 +

Ha det gøy med store smykker og finn din glamorøse side - skjerf med silkemotiv, luksuriøse bluser, enkle vide bukser, og elegante aftenantrekk. Tenk tilbehør, det er utrolig hva en kul veske kan gjøre for et enkelt antrekk.

Kilde: Times online

Les mer om mote her

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere