RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kle deg som Obama

USAs nye president er verdens nye stilikon. Slik kopierer du stilen!

(LXUS.no) Skal man lede verdens mektigste land kan man ikke kle seg i den loslitte dressen i syntetfibre man bar til konfirmasjonen. Det vet Barack Obama, og USAs nye president vet at mye makt og tid i rampelyset krever en stilfull garderobe.

Obamas kone Michelle har allerede høstet applaus fra moteekspertene for sin moteriktige, men klassiske stil. Nå får også ektemannen skryt for sine skreddersydde dresser og blikk for detaljer.

Satser på dress

USAs første fargede president viste allerede under primærvalgene at han følger leveregelen om å kle seg etter jobben man vil ha. Mens hans politiske motstandere har sverget til jeans og gensere for å vise seg fra en folkelig side, har Obama igjen vist menn hvordan man bærer en dress med stil.

Obamas dresser sitter alltid perfekt, men likevel gir han ikke inntrykk av å være overpyntet. Enkle snitt, smal silhuett og minimalt med tilbehør understreker den enkle og elegante stilen som er en president verdig.

Ifølge AskMen.com begynte Obama sin valgkampanje iført Ermenegildo Zegna-dresser. Men akkurat som Frankrikes president Nicolas Sarkozy ble 47-åringen kritisert for ikke å velge et amerikansk klesmerke. Derfor har han byttet til lignende, tettsittende dresser fra Hart Schaffner Marx, og de er ikke akkurat billige de heller.

Så hvordan kler du deg som Obama? Her er ekspertenes tips:

- Sats på en enkel garderobe med mørke dresser av høy kvalitet og hvite skjorter som basisplagg.

- Pynt opp med kameravennlige lyseblå slips eller mørkerøde for variasjon.

- Kast slipset eller jakken for en mer casual look.

- Skal du rulle opp skjorteermene, gjør det pent! Obama ruller sine opp i like bretter rett over håndleddene og viser frem sitt eneste tilbehør; en tidløs og elegant klokke med skinnrem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere