RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Hvit kjole fra Asos.com, 285 kroner.
Hvit kjole fra Asos.com, 285 kroner. (Foto: Asos.com)

Kle deg til varmen

Sist oppdatert:
Plaget av varmen? Les hvordan du kan kle deg for å holde ut sommerheten:

(Womanweb.no): Her i landet er vi nok mest vant til å kle på oss, slik at vi kan holde ut når elementene raser - når det regner, stormer og er kaldt som i graven. Så kommer sommeren, og plutselig må man ta stilling til hvordan man skal kjøle seg ned når solen steker oss.

Sitter du og kampsvetter eller gruer deg til hete dager på kontoret de neste par månedene? Vi har råd om hva du kan ikle deg for å unngå å koke over:

¿Gå med klær av bomull . Når du har det varmt, blir kroppen din nedkjølt av det materialet ved at svetten på huden din fordamper. Syntetiske stoffer holder på svetten, og det får deg til å føle deg enda varmere. Sats på bomull og andre naturlige, løsvevde stoff – de tillater huden din å puste gjennom det. Dessuten suger det samtidig opp svetten, så du ikke sitter og ligner en tappekran.

¿Finn frem lyse klær. Det er en ganske god grunn til at hvite klær er tradisjonelle sommerklær. Mørkt tøy absorberer nemlig solens varme og får deg til å koke enda mer. Hvitt og andre lyse farger på klær reflekterer solstrålene.

¿Gå med vide klær . Tettsittende klær fanger varm luft og fukt, og får deg til å føle deg enda mer utilpass. Løstsittende klær gir plass til at sommerbrisen kan krype inn og kjøle deg ned.

¿Bruk en hatt når du er utendørs. Den vil beskytte hodet ditt mot å bli overopphetet ettersom den gir skygge. Velg imidlertid en hatt som vinden kan blåse gjennom (for eksempel en stråhatt), så du ikke risikerer at det plutselig tar fyr i topplokket ditt.

¿Åpne sandaler kan gjøre mye nedkjølende nytte. Føttene dine har relativt stor hudoverflate som varmen kan fordampe gjennom, så derfor kan de kjøle ned kroppen din mye dersom de er veltempererte.

Les også:

Legg sommersminken fint

Slik utnytter du sommerdagene

Hva er hot i sommer?

Denne saken er laget av www.Womanweb.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere