«Kle dere som om dere fortjener respekt. Ikke som en flekk i en bar»

THANKSGIVING: President Barack Obama og døtrene Sasha og Malia fotografert i forbindelse med den årlige benådningen av kalkuner i forbindelse med Thanksgiving.

THANKSGIVING: President Barack Obama og døtrene Sasha og Malia fotografert i forbindelse med den årlige benådningen av kalkuner i forbindelse med Thanksgiving. Foto: Pete Souza (Official White House Photo)

Gjett hva som skjedde med kongressmedlemmets medarbeider som postet sine råd til Obamas døtre.

03.12.14 19:12

Onsdag ble det kjent at kommunikasjonssjefen til kongressmedlem Stephen Lee Fincher (R), Elizabeth Lauten, mister jobben etter Facebook-meldingen til Barack Obamas døtre Sasha og Malia, skriver Huffington Post.

Det gikk en kule varmt foran tastaturet da Lauten kommenterte antrekket og oppførselen til Sasha og Malia Obama under presidentens årlige benådning av kalkuner under Thanksgiving sist onsdag.

Dette er en noe humoristisk tradisjon for presidenten under den amerikanske høytiden. I år ble benådningen overvåket av Sasha og Malia Obama.

«Tøsete klær»
Nettstedet Gawker publiserte Facebook-innlegget til Lauten kommenterte at «for de fleste var Det hvite hus kalkun benådning en leksjon i ydmykhet. Vi så hvordan verdens mektigste mann likevel bare er en pappa til to tenåringsdøtre» og kommenterte videre at for Lauten var dette «to jenter som vanæret USA med deres tøsete klær og tenåringsaggresjon».

Fredag postet Lauten følgende kommentar på Facebook.

BEKLAGET: Elizabeth Lauten beklaget senere de knallharde ordene.

Knallharde ord
«Kjære Shasa og Malia. Jeg forstår at dere begge er i de grufulle tenårene, men dere en en del av presidenten-familien, forsøk å vise litt klasse. I det minste respekter den rollen dere har. På den andre siden så respekterer ikke deres mor og far de posisjonene de innehar så veldig mye heller, eller nasjonen for den saks skyld, så jeg antar at dere kommer til kort i avdelingen for gode rollemodeller. Likevel, forsøk å strekk dere. Løft dere med oppgaven. Oppfør dere som om å være i Det hvite hus betyr noe for dere. Kle dere som om dere fortjener respekt, ikke som en flekk i en bar. Og i alle fall ikke gjør grimaser i forbindelse med en tv-overført offentlig begivenhet
».

Sa unnskyld
Lauten fjernet innlegget det lørdag og erstattet innlegget med en beklagelse. Lauten skriver at etter flere timer med bønn, og lange samtaler med sine foreldre, så har hun sett at kommentarene hennes var dømmende.

«Jeg kan nå se mer klart hvor sårende mine ord var. Vær så snill å forstå at disse dømmende følelsene ikke har noen plass i mitt hjerte» skrev Lauten som nå har tatt farvel med stillingen som kommunikasjonssjef for den republikanske kongressmedlemmet på Capitol Hill.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.