RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klebete baller i hånda

Sist oppdatert:
Rullende baller på Playstation Portable burde vært en garantert suksess.

«We Love Katamari» til Playstation 2 er noe av det mest underholdende som har blitt sluppet på konsollen.

Å rulle rundt med en klebete ball og dra med seg det som er, høres ikke så veldig morsomt ut, men det er det. Nå er spillet sluppet på Playstation Portable, en konsoll som burde vært ideell for spillet.

Rull øyer

«Me & My Katamari» på PSP går ut på det samme som PS2-spillet. Som prinsen av kosmos må du gjøre akkurat det faren din sier, og denne gangen er det en øygruppe som trenger hjelp. En gigantbølge har utslettet de fleste øyene og du skal lage nye.

For å gjøre det ruller du ballen din gjennom alt fra dyrehager til barnerom og samler opp det du finner.

Ballen din vokser og kan ta med seg større og større ting etterhvert som du drar med deg flere gjenstander. For eksempel begynner du på et oppdrag med frimerker og jobber deg opp til Eifeltårnet, skyskrapere og fjell.

Lag en stor ball

Oppdragene du får, går som oftest ut på at du skal rulle en så og så stor ball før tiden går ut. Men innimellom får du bare lov til å samle opp bestemte gjenstander og det er ikke like gøy.

Når jeg spiller «Me & My Katamari» har jeg lyst til å rulle en enorm ball og ikke tenke over hva den kan og ikke kan inneholde.

Frustrende kontroll

Dessverre er ikke det å bare rulle så morsomt heller, ihvertfall ikke de første par timene. Kontrollen er frustrerende og jeg hadde lyst til å kaste maskinen i veggen flere ganger.

Kombinasjonen av styrekrysset og knappene er ikke like presist som de to styrespakene du benytter i PS2-spillet, og resultatet er ofte at ballen går alle andre steder enn ditt du vil.

Du setter deg fast, blir sparket rundt og andre ting du ikke vil oppleve når du må forholde deg til en stram tidsfrist.

Trivelig, men kort

Riktignok får du taket på kontrollen etterhvert, men da har du antakeligvis klart alle oppdragene i spillet. Det å komme seg gjennom «Me & My Katamari» tar bare noen få timer, selv når du må slåss med kontrollen.

Heldigvis er det å rulle ballen rundt og samle ting såpass trivelig når kontrollen først sitter at du kommer til og spille masse, også etter at sluttsekvensen har rullet over skjermen.

Kombinerer du det med en underholdende flerspillermodus hvor det er om å gjøre og samle flest mulig ting, er ikke varigheten så verst likevel.

Med et bedre kontrollsystem hadde «Me & My Katamari» vært blant PSP sine største stjerner. Nå hører det hjemme midt på treet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere