*Nettavisen* Nyheter.

Klepp-siktet dømt for fyllekjøring på samme vei

Foto: Sveinung Midtun (Privat)

Mannen i 40-åra som er siktet i forbindelse med bildrapet i Klepp forrige uke, ble i 2011 dømt for fyllekjøring på samme vei, skriver VG.

09.01.13 09:01

Fyllekjøringsdommen ble avsagt i Jæren tingrett i november 2011. Mannen ble fratatt retten til å kjøre bil i halvannet år, men han nektet straffskyld og har anket dommen, skriver VG onsdag ifølge NTB.

Et vitne forklarte i retten den gang at hun hadde vært livredd for å bli truffet av den hvite kassebilen som flere ganger hadde havnet over i motsatt kjørefelt på Lalandsvegen i Klepp. Dette er den samme veien der tolv år gamle Olav Hovda forrige fredag ble påkjørt og påført dødelige skader.

Trusler og ruspåvirket
Den siktede mannen er ifølge VGs opplysninger straffedømt fire ganger, siste gang i Jæren tingrett så sent som mot slutten av 2012. Her ble han dømt til fengsel i 35 dager, blant annet for trusler mot en kvinne. Dommen er imidlertid anket og derfor ikke rettskraftig.

I 1998 ble han dømt for kjøring i ruspåvirket tilstand. Han er også dømt for uaktsom kjøring, samt bøtelagt en rekke ganger, skriver avisen.

Kvinnen som også er siktet i saken, er etter det VG får opplyst tidligere dømt for narkotikaforbrytelser og bedrageri.

Nekter straffskyld
Mannens forsvarer fortalte til VG og Stavanger Aftenblad tirsdag kveld at mannen nekter straffskyld.

– Han erkjenner ikke straffskyld, sa advokat Anne Kroken.

Kroken var ikke selv til stede under avhørene, men hadde snakket kort med klienten. Han sier klienten tar siktelsen tungt.

– Dette er en forferdelig tragisk sak og en alvorlig siktelse. Det tar han veldig tungt, sier Kroken.

Både mannen og en kvinne, som også ble pågrepet tirsdag, er i 40-årene og hjemmehørende i Klepp. Foreløpig er innholdet i siktelsen mot dem ukjent. Det er ukjent hvordan kvinnen stiller seg til saken.

Mistenkt
– Vi er veldig tidlig i etterforskningen, og vil ikke si så mye. De er mistenkte for å ha kjørt bilen som kjørte ned Olav. Bilen som er brukt, har politiet tatt hånd om. Vi vil ikke si noe mer foreløpig. De to sitter nå i avhør, og vi må avvente dette får vi kan si noe mer. Det kan bli aktuelt med ny pressekonferanse onsdag, sa lensmann Hans Kyllingstad på en pressekonferanse tirsdag kveld.

Kyllingstad kunne ikke si noe om hva slags forhold det er mellom de to pågrepne, eller om de bor i samme hus. Men ifølge VG er de to et par.

Onsdag avgjør politiet om de to skal fremstilles for varetektsfengsling, sier politijurist Ann-Bjørg Ingebrigtsen.

Beslag
Mannen og kvinnen ble pågrepet like etter klokka 17.30 tirsdag ettermiddag. Tirsdag kveld ble de brakt til sentralarresten i Stavanger, der de ble avhørt.

Normalt oppgir politiet hva den foreløpige siktelsen er, men dette ønsket de ikke å gå inn på tirsdag kveld siden de siktede fremdeles satt i avhør. Det ble heller ikke sagt noe om hvordan pågripelsen foregikk, eller hva som foranlediget den. Ifølge Stavanger Aftenblad hadde de ikke meldt seg til politiet, da de ble pågrepet.

Tolv år gamle Olav Hovda ble påkjørt bakfra mens han var ute på rulleski sammen med faren sin fredag kveld. Føreren av bilen forsvant, uten å ta seg av den påkjørte gutten. Lørdag døde tolvåringen av skadene han ble påført.

Politiet har fått en rekke tips, både om biler og mulige gjerningspersoner. Hele tiden har de trodd det var en lokalkjent sjåfør, fordi ulykkesveien er såpass avsidesliggende. (NTB)

LES OGSÅ:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.