Gå til sidens hovedinnhold

Kleppa fikk også armbånd

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa fikk også et armbånd, men velger å returnere gaven.

- Jeg returnerer nå et armbånd som jeg mottok som stortingsrepresentant da jeg var gudmor for fergen «Sand» den 24. mai 2007, sier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) i en pressemelding.

Kleppa har verken registrert gaven i Stortingets register eller innrapportert det til ligningsmyndighetene.

- Armbåndet ble gitt av Fiskerstrand Verft. Armbåndet er ikke tatt i bruk og jeg hadde ingen planer om å ta det i privat eie. Jeg har ikke, og ville heller ikke tatt, armbåndet med hjem. Derfor ble det ikke registrert i Stortingets register og heller ikke oppgitt til skattemyndighetene, sier hun.

- Dette var en feil
- Da jeg ble statsråd, ble esken med armbåndet med i flyttelasset fra Stortinget til Kommunal- og regionaldepartementet og senere til Samferdselsdepartementet.

- Dette var en feil. Jeg skulle umiddelbart ha returnert armbåndet, eller levert det til Stortingets kontor. Jeg beklager at dette ikke ble gjort, sier Kleppa.

Kleppa valgte å informere offentligheten om gaven først etter at kommunal- og regionsminister Liv Signe Navarsete (Sp) valgte torsdag ettermiddag å fremlegge dokumentasjon på at hun hadde innrapportert en gave til ligningsmyndighetene.

Navarsete fikk et gullarmbånd av Aker Yards til en verdi av 26.500 kroner, da hun var gudmor for et skip i 2006.

Kleppa har ikke taksert armbåndet, men hun har selv kontaktet verftet torsdag for å forhøre seg om prisen. Pressevakten i Samferdselsdepartementet opplyser til Nettavisen at verdien er i underkant av 15.000 kroner.

Utelukker ikke politianmeldelse
Rød Ungdom, som har politianmeldt Navarsete for pengegaven, reagerer på nyheten om at også Kleppa har mottatt et armbånd.

- Min umiddelbare kommentar til det er at det er bra at hun rydder opp, men jeg synes det er veldig rart at politikere lever i en annen virkelighet. Det er ganske åpenbart at man som politikere ikke burde få lønn fra andre enn Staten, og her mottar de dyre gaver fra andre, sier leder i Rød Ungdom, Iver Aastebøl, til Nettavisen.

- Vil dere vurdere å politianmelde Kleppa?

- Jeg kommer til å se på saken, men skal ikke si noe nå om det er grunn til det. Det er mer alvorlig sak når Navarsete har tatt det med seg hjem i privat eie, særlig når hun var samferdselsminister da hun fikk gaven, sier han.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken