RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kleppa fikser flaskehals

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)
Sist oppdatert:
En av de store flaskehalsene på det norske jernbanenettet skal få penger til dobbeltspor.

Regjeringen går inn for at det bygges dobbeltspor mellom Farriseidet og Porsgrunn på Vestfoldbanen. Den gamle traseen er en stor flaskehals. En utbygging vil også åpne for muligheten til å koble sammen Sørlandsbanen og Vestfoldbanen på sikt.

Les pressemeldingen fra Samferdselsdepartementet her

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) kom med kunngjøringen da hun møtte pressen i Skien torsdag.

- Dobbeltspor på strekningen Farriseidet- Porsgrunn øker kapasiteten på sporet. Det muliggjør en eventuell framtidig sammenkobling av Vestfoldbanen og Sørlandsbanen samt oppgradering av Sørlandsbanen, sier hun.

Banen ble opprinnelig planlagt som enkeltspor. Den nye banestrekningen blir tilrettelagt for en hastighet på 250 kilometer i timen.

Mens kostnadsrammen for et enkeltspor var 5 milliarder kroner, har den nye løsningen en ramme på cirka 6,7 milliarder kroner.

I årets statsbudsjett er det satt av 100 millioner kroner til oppstart av grunnarbeider på Storberget tunnel i september i år, ifølge NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere