Gå til sidens hovedinnhold

- Kleppa må finne seg noe annet å gjøre

Det er Troms-politiker Øyvind Korsberg sin beskjed til samferdselsministeren etter nok en dødsulykke på E8.

Mandag ettermiddag smalt det nok en gang på E8 mellom Nordkjosbotn og Tromsø. En 13 år gammel gutt og en 56 år gammel kvinne omkom i en frontkollisjon med en bergingsbil.

Da var det bare gått fire dager siden en mann (35) omkom i en utforkjøring på samme strekning.

7. januar i år omkom to kvinner, to menn og et barn i en kollisjon som involverte flere biler og en minibuss.

Siden 2000 har 25 mennesker mistet livet på E8 mellom Nordkjosbotn og Tromsø. Bare i år har 8 mennesker omkommet, noe som er rekordhøyt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Lovet midtdelere - ingenting skjedd
23. februar i år gikk samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa ut til NRK og lovet at det skulle settes opp midtdelere på dødsstrekningen.

- Det er en planprosess som skal gjennomføres. Det blir midtdelere i Lavangsdalen, sa Kleppa.

Men så langt er det ikke satt en eneste midtdeler. Til VG Nett, opplyser Vegvesenet at midtdelere skal stå ferdig i 2016.

Stortingsrepresentant fra Frp i Troms, Øyvind Korsberg, er oppgitt, og krever at det blir satt opp midtdelere innen neste sommer.

- Midtdelere må på plass senest til neste sommer. Vi har ikke tid. Vi ønsker ikke å bære flere omkomne ut av den dalen, sier Korsberg, til Nettavisen.

- Bør finne seg noe annet å gjøre
- Hva er din beskjed til Kleppa?

- At hun må vurdere å gå av som samferdselsminister. Det er den sterkeste beskjeden jeg kan gi henne, svarer Korsberg, og utdyper:

- Nå har hun sittet som samferdselsminister så lenge, og vært vitne til alle de tragiske dødsulykkene over hele landet. Og når hun ikke er i stand til å prioritere trafikksikkerhet, så bør hun finne seg noe annet å gjøre.

- Det er sterke ord?

- Gjentatte dødsulykker over hele landet, og spesielt på E8 inn til Tromsø, det er enda sterkere.

Troms-politikeren menere midtdelere på strekningen er det eneste som vil hjelpe for å få ned dødsstatistikken på strekningen inn mot Tromsø.

- På en så sterkt trafikkert som denne, og som har en så dårlig veistandard, må midtdelere opp for å skille trafikken. Det er det eneste som vil hjelpe. Det har vært et samlet krav fra opposisjonen i Nord-Norge, og også fra redningsetatene. Men regjeringen ønsker ikke å bevilge de nødvendige midlene dessverre.

Vil ikke kommentere
Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp), som er på ferie disse dager, er svært ordknapp om saken.

- Denne saken ønsker jeg ikke å kommentere, sier Kleppa gjennom medierådgiver i Senterpartiet, Lars Gjemble. Ifølge Gjemble er det omstendighetene rundt ulykkene at Kleppa ikke vil kommentere saken.

- Erkjenner ikke ansvaret
- Det kan jeg på mange måter skjønne at hun ikke vil. Det betyr i realiteten at hun ikke har noen tiltak å komme med eller erkjenner det ansvaret hun har som samferdselsminister, sier Korsberg, og fortsetter:

- At ikke hun ser alvoret i antallet som omkommer på den veistrekningen årlig, det er dypt tragisk. At samferdselsministeren ikke vil kommentere såpass kraftig kritikk, det synes jeg er ganske underlig.

- Det hun burde ha sagt er at, det her skal være på plass i løpet av neste sommer. Da hadde jeg hatt en viss respekt for samferdselsministeren. Men når hun ikke vill kommentere det, taler det for seg selv, dessverre.

Reklame

Slik blir du glad i i løpe

Kommentarer til denne saken