Mandag ettermiddag smalt det nok en gang på E8 mellom Nordkjosbotn og Tromsø. En 13 år gammel gutt og en 56 år gammel kvinne omkom i en frontkollisjon med en bergingsbil.

Da var det bare gått fire dager siden en mann (35) omkom i en utforkjøring på samme strekning.

7. januar i år omkom to kvinner, to menn og et barn i en kollisjon som involverte flere biler og en minibuss.

Siden 2000 har 25 mennesker mistet livet på E8 mellom Nordkjosbotn og Tromsø. Bare i år har 8 mennesker omkommet, noe som er rekordhøyt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Lovet midtdelere - ingenting skjedd
23. februar i år gikk samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa ut til NRK og lovet at det skulle settes opp midtdelere på dødsstrekningen.

- Det er en planprosess som skal gjennomføres. Det blir midtdelere i Lavangsdalen, sa Kleppa.

Men så langt er det ikke satt en eneste midtdeler. Til VG Nett, opplyser Vegvesenet at midtdelere skal stå ferdig i 2016.

Stortingsrepresentant fra Frp i Troms, Øyvind Korsberg, er oppgitt, og krever at det blir satt opp midtdelere innen neste sommer.

- Midtdelere må på plass senest til neste sommer. Vi har ikke tid. Vi ønsker ikke å bære flere omkomne ut av den dalen, sier Korsberg, til Nettavisen.

- Bør finne seg noe annet å gjøre
- Hva er din beskjed til Kleppa?

- At hun må vurdere å gå av som samferdselsminister. Det er den sterkeste beskjeden jeg kan gi henne, svarer Korsberg, og utdyper:

- Nå har hun sittet som samferdselsminister så lenge, og vært vitne til alle de tragiske dødsulykkene over hele landet. Og når hun ikke er i stand til å prioritere trafikksikkerhet, så bør hun finne seg noe annet å gjøre.

- Det er sterke ord?

- Gjentatte dødsulykker over hele landet, og spesielt på E8 inn til Tromsø, det er enda sterkere.

Troms-politikeren menere midtdelere på strekningen er det eneste som vil hjelpe for å få ned dødsstatistikken på strekningen inn mot Tromsø.

- På en så sterkt trafikkert som denne, og som har en så dårlig veistandard, må midtdelere opp for å skille trafikken. Det er det eneste som vil hjelpe. Det har vært et samlet krav fra opposisjonen i Nord-Norge, og også fra redningsetatene. Men regjeringen ønsker ikke å bevilge de nødvendige midlene dessverre.

Vil ikke kommentere
Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp), som er på ferie disse dager, er svært ordknapp om saken.

- Denne saken ønsker jeg ikke å kommentere, sier Kleppa gjennom medierådgiver i Senterpartiet, Lars Gjemble. Ifølge Gjemble er det omstendighetene rundt ulykkene at Kleppa ikke vil kommentere saken.

- Erkjenner ikke ansvaret
- Det kan jeg på mange måter skjønne at hun ikke vil. Det betyr i realiteten at hun ikke har noen tiltak å komme med eller erkjenner det ansvaret hun har som samferdselsminister, sier Korsberg, og fortsetter:

- At ikke hun ser alvoret i antallet som omkommer på den veistrekningen årlig, det er dypt tragisk. At samferdselsministeren ikke vil kommentere såpass kraftig kritikk, det synes jeg er ganske underlig.

- Det hun burde ha sagt er at, det her skal være på plass i løpet av neste sommer. Da hadde jeg hatt en viss respekt for samferdselsministeren. Men når hun ikke vill kommentere det, taler det for seg selv, dessverre.