Gå til sidens hovedinnhold

- Kleppa må komme på banen

De rødgrønnes varslede togrevolusjon fra 2012, blir utsatt på ubestemt tid. - Nå hersker det full forvirring, sier Knut Arild Hareide.

Den rødgrønne regjeringen kom med løfter om et langt bedre tilbud med hyppigere og raskere togtrafikk fra 2012. Nå er imidlertid dette utsatt på ubestemt tid, melder NRK.

«Ruteplan 2012» innebar blant annet nytt dobbeltspor vestover, nye tog og avganger hvert tiende minutt fra de viktigste stasjonene mellom Asker og Lillestrøm

Gradvis forbedring
- Den store revolusjonen med en betydelig økning i antall tog, er utsatt, sier kommunikasjonsdirektør i Jernbaneverket, Svein Horrisland.

- Nå er det nok en mer gradvis forbedring, så får vi se når den store revolusjonen kan komme.

NSB lanserte «Ruteplan 2012» allerede i 2008.

Statssekretær Lars Erik Bartnes i Samferdselsdepartementet sier til NRK at de må i første omgang prioritere vedlikehold av dagens jernbane før alle de andre tiltakene kan iverksettes. Bartnes legger til at det vil bli en gradvis innføring av ruteomleggingen fra 2012.

Opposisjonen reagerer
- Jeg synes det er veldig rart at en orienterer om dette gjennom media. Stortingets transport- og kommunikasjonskomité har fått orientering om at dette blir noe forsinket. I møte så har jeg fått beskjed om forsinkelser i forhold til måneder, men ikke i forhold til år, sier leder for Stortingets transport- og kommunikasjonskomité, Knut Arild Hareide (KrF), til Nettavisen.

- Men Stortinget er ikke det viktigste her. Det er flere tusen reisende på Østlandet som har hatt en forferdelig vinter bak seg, og belaget seg på å stå med dette i noen vintre til, men så skal det bedre seg i trå med det regjeringen har lovet, sier Hareide.

- Men nå hersker det usikkerhet om hva som er regjeringens målsetting.

Fortjener konkrete svar
Hareide krever nå en avklaring fra samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (SV).

- Nå er det behov for at Kleppa kommer på banen og avklarer hvilke løfter de faktisk står for, for nå hersker det forvirring om hvor langt denne ruteplanen skyves fram, sier Hareide.

- Reisende fortjener ærlige og konkrete svar, sier han.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken