RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kler seg utfordrende for forfremmelse

Foto: Shutterstock
Sist oppdatert:
En av tre kvinner kler seg utfordrende på jobb for å klatre på karrierestigen.

(SIDE2): En ny undersøkelse viser at kvinner er forberedt på å måtte kle seg utfordrende på jobb for å klatre på karrierestigen, det skriver Dailymail.co.uk.

Mer enn 27 prosent av de spurte kvinnene innrømmet at de gjerne ikler seg et litt på kanten antrekk på kontoret for å hale i land en bonus eller forfremmelse. En av tyve av disse igjen gjør dette også regelmessig.

Yter bedre med fine klær
Undersøkelsen er basert på uttalelser fra 3000 ansatte som avslører at 78 prosent av kvinner er av den oppfatning at måten de kler seg på påvirker deres daglige virke på jobb. Og over halvparten – 54 prosent – tror at å pynte seg hjelper dem å yte bedre på kontoret.

En talsperson for www.theragtrader.com som utførte studien mener at denne forskningen betyr at hva man har på seg på jobb virkelig kan påvirke graden av suksess.

- Dette er knyttet til både det å oppnå mer mellom arbeidsdagens ni til fem, samt det å klatre raskere på karrierestigen. Til og med når man jobber hjemmefra er det utrolig hvordan det du har på deg påvirker effektiviteten. Om du er for avslappet kledt er det vanskeligere å komme inn i jobbmodus, og mye lettere å sløve bort dagen.

Føler seg mer respektert
Studien avdekket også at to tredjedeler av de spurte kvinnene føler at de har mer kontroll når de er smart kledt, mens 61 prosent tror de blir mer respektert av kolleger når de er velantrukket.

Siste nytt fra Side2, gå til forsiden her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere