STORTINGET (Nettavisen): De protesterer mot et nytt vedtak om mer oljeproduksjon.

Aftenposten omtalte saken først.

Løver med bind for øynene

– Italia flommer over. Spania tørker ut. Mennesker dør. Samtidig godkjenner Stortinget ny oljevirksomhet som sprenger alle klimamål. Vi kan ikke akseptere et slikt historisk generasjonssvik. Framtida og omverdenen vil dømme oss nådeløst, sier Extinction Rebellion aktivist Jonas Kittelsen i en pressemelding som Aftenposten gjengir.

– Løvene på Løvebakken har i dag bind for øynene (dynket i olje), de er blinde for alt annet enn oljens profitt. Aktivister fanget i glassbur vil «drukne i olje» og bannere vil blokkere innganger, skriver organisasjonen i et innlegg på Facebook.

Politiet i Oslo skriver på Twitter at de nylig ble kjent med at demonstranter fra organisasjonen har tatt oppstilling på Stortinget.

Les også: Aner ikke hvor mye det vil koste å nå Norges klimamål

– Politiet er på vei mot stedet for å starte en dilaog med demonstrantene.

Mulig å passere

En demonstrant på stedet opplyser til Nettavisen at de vil bli stående frem til klokken 10. Det er samtidig som Stortinget skal stemme over et forslag fra Energi- og miljøkomiteen om å godkjenne leting og produksjon på tre nye oljefelt, ifølge Aftenposten.

Aktivistene skriver i pressemeldingen at de har blokkert inngangene til Stortinget, men det er ikke helt korrekt. De har stilt seg opp foran inngangene mot Akersgata, Karl Johans gate og ved Eidsvoll Plass, men det er fullt mulig å komme seg inn og ut av nasjonalforsamlingen.