RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Klimaflyktning» deportert fra New Zealand

Ioana Teitiota ble onsdag sendt tilbake til Kiribati etter å ha forsøkt seg i alle ankedomstoler gjennom fire år i New Zealand. 39-åringen og hans familie søkte om opphold på grunnlag av klimaendringene som truer hjemlandet, men fikk aldri medhold.
Ioana Teitiota ble onsdag sendt tilbake til Kiribati etter å ha forsøkt seg i alle ankedomstoler gjennom fire år i New Zealand. 39-åringen og hans familie søkte om opphold på grunnlag av klimaendringene som truer hjemlandet, men fikk aldri medhold. (Faksimile #LetIoaneStay-aksjon på Twitter)
Sist oppdatert:
New Zealand har sendt hjem en mann fra Kiribati som mislyktes i å bli verdens første klimaflyktning.

Ioane Teitiota ble onsdag sendt tilbake til Kiribati etter å ha forsøkt seg i alle ankedomstoler gjennom fire år i New Zealand. 39-åringen og hans familie søkte om opphold på grunnlag av klimaendringene som truer hjemlandet, men fikk aldri medhold.

Situasjonen er ennå ikke avklart for Teitiotas kone og deres tre newzealandskfødte barn, men det er ventet at de følger etter ham til Kiribati i neste uke.

Øystaten består av 30 lave korallatoller som risikerer å bli fullstendig ubeboelige dersom havet stiger slik klimaforskerne tror.

– På Kiribati er det ikke noe håp om et liv. Vi blir nødt til å sende tilbake barna til et sted som ikke er trygt for dem, sier Teitiotas pastor og støttespiller Iosefa Suamalie til Radio New Zealand.

Utsiktene for Kiribati er såpass dårlige at regjeringen har kjøpt 20 kvadratkilometer med land i Fiji, som de kan bruke i tilfelle saltvannsforurensingen gjør at den tidligere britiske kolonien ikke kan produsere avlinger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere