RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klimakrav til biler i USA

Washington (NTB-AFP-Reuters): USAs president Barack Obama åpner en ny front i kampen mot global oppvarming og vil for første gang kreve kutt i klimautslippene fra biler.

De nye kravene skal offisielt presenteres senere tirsdag, ifølge en tjenestemann i Obamas regjering som ikke ønsker å bli navngitt.

Forslaget innebærer den største skjerpingen av amerikanske bilers drivstofforbruk noen gang. Det inneholder også de første landsdekkende reglene som har som formål å få ned utslippene av klimagasser fra USAs bilpark.

Målet er at det gjennomsnittlige drivstofforbruket til biler og små lastebiler skal senkes til 35,5 miles per gallon - tilsvarende 15,4 kilometer per liter - innen 2016.

Planen støttes av store bilfabrikanter som amerikanske General Motors og Toyota i Japan. Men også flere miljøorganisasjoner er svært godt fornøyd med regjeringens forslag.

- Dette kan være gjennombruddet vi har ventet på når det gjelder miljøvennlige biler, sier David Friedman fra Union of Concerned Scientists. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere