*Nettavisen* Nyheter.

Klimameldingen utsatt igjen

Oslo (NTB): Klimameldingen blir tidligst lagt fram for Stortinget i juni etter nok en utsettelse, ifølge miljøminister Erik Solheim (SV). Mens Frp er fornøyd, advarer AUF sitt moderparti mot å bryte klimaforliket.

27.01.12 05:11

Opposisjonen reagerer sterkt på at regjeringspartiene tilsynelatende ikke klarer å bli enige seg imellom om innholdet i klimameldingen, ifølge TV 2. Meldingen, som følger opp det historiske klimaforliket i Stortinget, er allerede blitt utsatt flere ganger.

- Må vi vente lenger nå, er det snart ikke mulig å nå de målene vi har satt oss, sier stortingsrepresentant Nikolai Astrup (H).

Venstreleder Trine Skei Grande varsler at hun vil legge fram en egen klimamelding for Stortinget «for å få fortgang» i klimapolitikken.

- Da kan folk stemme for den politikken de støtter, sier hun.

Erik Solheim sier det ikke er noen hemmelighet at det er «delte meninger i det politiske systemet» om hva slags politikk regjeringen skal fylle klimameldingen med.

- Dette tar lang tid fordi det omfatter alle sider av det norske samfunnet, fra enkeltmenneskers bruk av privat bil, til olje-, industri- og samferdselspolitikk i flere tiår framover, sier han.

Natur og Ungdom mener de stadige utsettelsene gjør det vanskelig for Norge å nå de klimamålene som er satt, mens tonen hos Fremskrittspartiet er motsatt. Stortingsrepresentant Ketil Solvik-Olsen mener at de stadige utsettelsene er et tegn på at sterke krefter i regjeringen er uenig med Solheim.

AUF-leder Eskil Pedersen frykter at utsettelsen betyr at Jens Stoltenberg og Ap igjen skal fremstå som en klimaversting, og han advarer sitt eget parti mot å bryte klimaforliket.

- Jeg vil gå så langt som å si at uten en ambisiøs miljøpolitikk er ikke det rødgrønne samarbeidet liv laga, advarer Pedersen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.