Kloakk rett i Glomma

Foto: JOHNNY HELGESEN (Sarpsborg Arbeiderblad)

Brannen på Alvim gjør at renseanlegget er ute av drift. Nå går kloakken urenset rett ut i Glomma.

14.06.10 17:00

Brannen spredde seg etter hvert bassengbygningen som er en viktig del av renseanlegget. Det brenner nå i taket på denne bygningen, rapporterer SAs reportere på brannstedet.

25.000 kubikkmeter
Brannen gjør altså at kloakken går urenset rett ut i Glomma. Dette bekrefter Marianne Knudsen overfor SA. Knudsen har ansvar for kommunens renseanlegg gjennom sin stilling som teamansvarlig i Sarpsborg kommune.

- I løpet av et døgn tar vi i gjennomsnitt i mot 25.000 kubikkmeter med avløp, sier hun til SA.

Ingen vet hvor lenge den situasjonen vil vedvare. Men inntil anlegget er i drift igjen, vil det renne kloakk fra en stor del av kommunens husstander rett ut i elva.

Ingen skader
Brannen på renseanlegget på Alvim ble meldt ved 11-tiden i formiddag. Det var åtte personene på jobb i anlegget da brannen brøt ut. De satt da og spiste lunsj.

- Alle de ansatte kom seg ut. Det er ingen fare for personskader, opplyser innsatsleder Arne Knoff Næss til SAs reportere på stedet.

- Det er heller ikke snakk om noen eksplosjonsfare, forteller Knoff Næss.

Vedlikeholdsarbeid
Brannens midtpunkt er loftet på renseanlegget for avløp. Dette er et luftrenseanlegg for både mekanisk og kjemisk rensing av avløp, og dette er hovedrenseanlegget for Sarpsborg kommune.

- Hvilke konsekvenser brannen får på sikt, er det for tidlig å si noe om, sier teamansvarlig for renseanleggene i Sarpsborg, Marianne Knudsen.

Det er selvsagt også alt for tidlig å si noe om brannårsaken. Men det er på det rene at brannen har startet i nærheten av et sted i anlegget der det ble bedrevet vedlikeholdsarbeid.

- Vi har varslet om at røyken kan skape dårlig sikt for togene som passerer ved renseanlegget, sier Arne Knoff Næss til SA.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.