RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klokkene ringte da Samoa skiftet kjøreside

Apia (NTB-AP-DPA): Kirkeklokker og sirener varslet øyeblikket da bilister på stillehavsøya Samoa måtte svinge over på venstre side av veien.

Statsminister Tuilaepa Sailele Malielegaoi ga selv instruksjoner over radio, hvor han først ba bilistene om å stanse. Så måtte de komme seg over i motsatt kjørefelt, før trafikken ble satt i gang igjen etter ti minutter.

Noen timer senere så det ut til at mandagens historiske skifte hadde forløpt uten kaos og ulykker. Trafikkpolitiet passet på, mens hundrevis av nysgjerrige tilskuere fulgte med fra sidelinjen.

Myndighetene har imidlertid advart om at det kan skje ulykker når folk begynner å føle at de har grepet på den nye kjøremåten, og ikke lenger er like årvåkne.

I forkant av skiftet har regjeringen utvidet veibredden, satt opp nye skilter og midlertidig redusert fartsgrensene. Alle de 180.000 innbyggerne ha fått to dager fri, mens det er innført forbud mot salg av alkohol i tre dager. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere