Gå til sidens hovedinnhold

Klomsæt får ikke fortsette som bistandsadvokat

Oslo (NTB): Borgarting lagmannsrett har forkastet anken fra Sigurd Klomsæt i lekkasjesaken. Han får dermed ikke fortsette som bistandsadvokat i terrorsaken.

Det var Klomsæts klient ved sine verger som anket beslutningen fra Oslo tingrett om å trekke tilbake oppnevningen som bistandsadvokat. Årsaken var at politiet hadde sporet at lekkasjer fra etterforskningsmaterialet til pressen stammet fra dokumenter som bare advokat Klomsæt hadde fått.

- Lagmannsretten er ikke i tvil om at de aktuelle lekkasjene stammer fra advokat Klomsæts kontor, står det i kjennelsen fra lagmannsretten.

Lagmannsretten peker på at lekkasjene ikke er skjedd som følge av et øyeblikks feilvurdering, men at det er noe som er planlagt over tid. Domstolen mener advokaten har overtrådt advokatforskriften og Advokatforeningens retningslinjer for bistandsadvokater.

- Som tingretten peker lagmannsretten på at advokat Klomsæt, som tidligere har vært beskyldt for lekkasjer, burde være særlig oppmerksom på problemstillingen og spesielt i en sak av denne karakter, står det lenger ut i avgjørelsen. (©NTB)

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå