Gå til sidens hovedinnhold

Klomsæts fremtid som advokat kan avgjøres

Oslo (NTB): Tirsdag starter behandlingen av Advokatbevillingsnemnden tilbakekalling av bevillingen til advokat Sigurd Klomsæt. Klomsæt selv nekter for å ha gjort noe galt.

Klomsæt ble fratatt advokatbevillingen i august, etter at han ifølge politiet lekket dokumenter i 22. juli-saken til flere medier.

Sigurd Klomsæt ble mistenkt for å lekke dokumentene fordi bilder som ble gitt til bistandsadvokatene ble vannmerket. De bildene som kom på trykk i en rekke medier, hadde Klomsæts vannmerking, ifølge politiet. Selv nekter Klomsæt for at han eller noen ved hans kontor kan ha lekket dokumentene til pressen. Bildene det er snakk om viser blant annet Anders Behring Breivik kort tid etter terroraksjonen i regjeringskvartalet og på Utøya 22. juli 2011.

Det er satt av fire dager til tvistesaken, der det skal avgjøres hvorvidt Advokatbevillingsnemndens tilbaketrekning er riktig eller ikke. Retten skal vurdere en begjæring fra Klomsæt om at vedtaket om tilbaketrekningen av bevillingen ikke iverksettes før endelig dom i saken foreligger.

Blant vitnene i saken er en far av en Utøya-overlevende som ikke er fornøyd med at de mistet Klomsæt som bistandsadvokat i august. Politiet skal også vitne om sitt arbeid for å finne ut hvem det var som lekket opplysninger til pressen. (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis