RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KLP-omdanning i vasken

Sist oppdatert:
Den planlagte omdanningen av KLP til aksjeselskap er utsatt på ubestemt tid
Styret i KLP bestemt i går på et hastig innkalt styremøte å utsette den planlagte generalforrsamlingen førstkommende fredag.

- Styret i KLP ønsker å slå fast at pensjonsrettigheter for ansatte i helseforetakene ikke skal bli berørt av en omdanning av selskapet. Styret er opptatt av å understreke at omdanningen i seg selv ikke skal svekke ansattes pensjonsrettigheter, heter det i en pressemelding.

- En omdanning kan etter styrets oppfatning ikke gjennomføres før både selskapet og eierne er forsikret om at helseforetakenes posisjon i forhold til overføringsavtalen er sikret, heter det.

- Styret i KLP presiserer at anbefalingen om omdanning av KLP til allmennaksjeselskap står fast. Da videre avklaringer om Overføringsavtalen er avhengig av myndighetens behandling, kan dessverre ikke nytt tidspunkt for generalforsamling angis nå. Det er styrets mål at denne skal kunne gjennomføres så snart det er mulig, heter det videre.

Det var rett før helgen det ble klart at lovverket ikke sikrer de ansatte i landets helseforetak pensjonsrettighetene som var lagt til grunn ved en omdanningen til aksjeselskap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere