RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KLP svartelister selskaper

Sist oppdatert:
Norges største livsforsikringsselskap KLP Forsikring lanserer i dag etiske retningslinjer for sine inevesteringer, noe som betyr at 27 selskaper settes på svarteiste
Det melder NTB.

Av de meste kjente selskapene som KLP nå ikke vil investere i er oljeselskapet ChevronTexaco og sportutstyrsmerket Nike. Livselskapet selger nå alle sine aksjer i de to selskapene på grunn av at de kan knyttes til brudd på FNs konvensjoner om dårlige arbeidsforhold. KLP har en forvaltningskapital på 110 milliarder kroner.

Adm. direktør Espen Krogstad i Nike International har liten forståelse for KLPs vurderinger, og viser blant annet til at de ikke har blitt kontaktet før de havnet på listen.

– Det føles urimelig å knyttes til barnearbeid eller uakseptable arbeidsforhold. KLP er selvsagt i sin fulle rett til å investere sine penger der de vil, og til å la være å investere i oss om de ønsker. Men å knytte slike beskyldninger til oss uten å gå i dialog med oss først, det er underlig oppførsel, sier Krogstad til Klassekampen, ifølge NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere